Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc s-a intalnit cu ambasadorii UE la Bucuresti

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 17:05
1058 citiri
Emil Boc s-a intalnit cu ambasadorii UE la Bucuresti
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Emil Boc a subliniat marti, in cadrul intrevederii cu ambasadorii statelor membre UE la Bucuresti, ca Romania sprijina Planul de redresare economica aprobat de Consiliul Europei in decembrie 2008.

Mai mult, Guvernul roman va depune toate eforturile necesare pentru a implementa, in perioada urmatoare, la nivel national, masurile prevazute de acest plan, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre biroul de presa al Guvernului.

Primul-ministru a prezentat in cadrul intrevederii prioritatile pachetului de masuri anti-criza: corectarea imediata a efectelor sociale si financiare ale crizei, limitarea declinului cresterii economice si prevenirea unei recesiuni economice.

Totodata, seful Executivului a insistat asupra determinarii Cabinetului sau de a se conforma tuturor constrangerilor de natura bugetara pe care le presupune atingerea unui deficit al bugetului public de maxim 2% din PIB, in conditiile unei cresteri economice moderate de 2,5% in 2009.

De asemenea, Primul-ministru a subliniat ca absorbtia fondurilor structurale si de coeziune reprezinta elemente cheie in strategia de dezvoltare nationala.

Seful Executivului i-a informat pe ambasadorii statelor UE cu privire la initiativa Guvernului privind simplificarea procedurilor legislative referitoare la achizitiile publice, menita sa inlesneasca atragerea de fonduri europene in sistemul public.

In ceea ce priveste domeniul justitiei, Seful Executivului le-a reamintit ambasadorilor ca obiectivul Romaniei este ridicarea monitorizarii Comisiei Europene pana la sfarsitul anului 2009.

Pe agenda discutiilor dintre primul-ministru si ambasadorii statelor UE la Bucuresti s-au aflat si alte teme de actualitate precum criza gazelor si securitatea energetica, dar si prioritatile presedintiei cehe.

Primul-ministru s-a intalnit marti cu ambasadorii statelor membre UE la Bucuresti, la resedinta ambasadorului Republicii Cehe in Romania.

La intrevedere au mai participat viceprim-ministrul Dan Nica si coordonatorul Departamentului de Afaceri Europene, Vasile Puscas.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc, #intalnire ambasadori UE, #plan redresare economica , #premier