Emil Boc: Severin face un rau Romaniei

Luni, 21 Martie 2011, ora 19:55
1573 citiri
Emil Boc: Severin face un rau Romaniei

Premierul Emil Boc a declarat luni ca "are o parere proasta" in ceea ce priveste cazul Adrian Severin, intrucat acesta face rau imaginii Romaniei, iar problema ar trebui sa fie rezolvata de PSD, partid din care europarlamentarul face parte.

"O parere proasta, din perspectiva imaginii Romaniei si cred ca aici deciziile ar trebui sa fie luate de partidul din care face parte. Programul este in curtea PSD-ului si PSD-ul sa-si rezolve problema. Eu spun doar ca, prin gestul sau, face un rau Romaniei si imaginii acestei tari. Noi am rezolvat problemele din partid cu domnul Giurgiu", a declarat Boc, intrebat ce parere are despre cazul Adrian Severin.

Premierul Emil Boc a vizitat luni, impreuna cu ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, sediul SC REMAT Bucuresti Sud SA din sectorul 4, pentru a vedea cum a demarat editia din acest an a Programului Rabla.

Severin s-a autosupendat

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a anuntat luni ca s-a autosuspendat din conducerea partidului pana la finalizarea anchetelor asupra sa, explicand ca nu doreste ca acest incident sa "apese" asupra PSD.

DNA s-a autosesizat in cazul europarlamentarului Adrian Severin, ca urmare a informatiilor aparute in presa potrivit carora ar fi acceptat sa primeasca 12.000 de euro de la jurnalisti britanici sub acoperire pentru a face lobby pentru un amendament in Parlamentul European.

Potrivit oficialilor DNA, procurorii vor face verificari in acest caz. Adrian Severin a confirmat luni unele informatii aparute in presa ca averea sa se afla in cercetarea inspectorilor de integritate, insa a precizat ca acest lucru nu are legatura cu scandalul Sunday Times.

De asemenea, eurodeputati romani au declarat pentru NewsIn ca Severin ar urma sa i se ceara suspendarea din grupul socialist din Parlamentul European, dupa scandalul materialului Sunday Times, fiind posibila chiar ridicarea imunitatii acestuia de catre Comisia de libertati civile.

Severin a fost convocat la Bruxelles pentru o discutie cu liderii grupului socialist din PE, unde ar urma sa i se puna in vedere suspendarea din grup, inclusiv din functia de vicepresedinte al socialistilor, au precizat surse social-democrate din PE.

De asemenea, se pune in discutie la nivelul grupului inclusiv varianta ridicarii imunitatii europarlamentarului PSD de catre Comisia de libertati civile a PE.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....