Emil Boc: Stiu ce avem de facut (Video)

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 12:22
5199 citiri
Emil Boc: Stiu ce avem de facut (Video)
Foto: Antena 3

"Sunt constient de responsabilitatea imensa care vine cu acest mandat. Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania, pentru cei 22 de milioane de romani. Stiu ce avem de facut", a declarat premierul desemnat Emil Boc, la o ora si jumatate dupa ce numele sau a fost rostit de presedintele Trian Basescu.

Nevoia de un Guvern rapid, de un buget care sa fie aprobat la inceputul anului viitor precum si respectarea angajamentelor luate in fata organismelor financiare internationale sunt printre prioritatile premierului desemnat Emil Boc.

"In primul rand avem nevoie rapid de un Guvern care se ofere stabilitate tarii. In al doilea rand avem nevoie ca bugetul de stat sa fie adoptat de Guvern si sa fie aprobat de Parlament la inceputul lunii ianuarie", a precizat Emil Boc.

Exprimandu-si convingerea ca anul 2010 va fi mai bun pentru romani decat a fost 2009, premierul desemnat a precizat ca sunt importante masurile pentru sprijinirea mediului de afaceri si pentru stimularea economiei nationale.

"Anul 2010 va fi dificil, dar va fi, din punct de vedere economic, mai bun decat 2009 pentru ca vom avea crestere economica, nu scadere. Vom avea nevoie de masuri pentru sprijinirea in continuare a mediului de afaceri. Este important ca prin buget si prim masurile de stimulare economica sa putem obtine principiile de respectare a solidaritatii", a afirmat Boc, de la pupitrul Palatului Victoria.

Premierul a precizat ca preia acest mandat cu angajamentul de a face ce trebuie pentru Romania, el afirmand ca va lua masurile necesare pentru respectarea angajamentului cu FMI, pentru pastrarea locurilor de munca si modernizarea statului.

Boc a mai subliniat ca trebuie pus in practica de catre Parlament si rezultatul referendumului. "Cred in parteneriatul institutional cu presedintele Romaniei, Parlamentul si alte institutii ale statului. (...) Avem nevoie de solidaritatea romanilor", a mai spus Boc.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Emil Boc premier desemnat, #Emil Boc prioritati Guvern, #Emil Boc guvern , #premier
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
Citat Basescu: "sa ma consulte strict in privinta ministrilor care fac parte din CSAT"