Emil Boc vrea ca dosarele din programul Prima Casa sa fie aprobate mai repede

Vineri, 28 August 2009, ora 16:14
1105 citiri
Emil Boc vrea ca dosarele din programul Prima Casa sa fie aprobate mai repede
Foto: arhiva

Premierul Emil Boc a anuntat ca zilnic se depun peste 100 de cereri pentru programul "Prima Casa", pana acum fiind stranse 1.503 cereri, dintre care 1.263 solutionate, si ca se cauta solutii pentru grabirea procedurilor de aprobare a solicitarilor si incurajarea constructiei de la zero a caselor.

Premierul Emil Boc s-a intalnit vineri cu Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru a discuta stadiul in care se afla programul "Prima Casa" si posibilitatile de eficientizare a derularii acestuia.

Pana acum, au fost 1.503 cereri depuse dintre care au fost solutionate 1.263, a afirmat Boc precizand ca discutia cu Saramet s-a axat pe durata procedurilor de aprobare a creditului. "Sunt proceduri care presupun schimbul de documente intre Fond si banca, intre banca si Fond. Sunt opt zile care se pierd doar cu curieratul intre Fond si banca la care se mai adauga si procedurile de la banca. Am promisiunea domnului presedinte ca termenul de analiza se va scurta cu cel putin cinci zile si ca oamenii trebuie sa stie ca lucrurile se vor rezolva", a declarat Boc la finalul intalnirii.

Pe de alta parte, premierul este multumit de ritmul in care "Prima Casa" se desfasoara, recordul de cereri depuse intr-o zi fiind de 167.

Saramet a precizat ca va avea o discutie cu bancile care finanteaza programul privitor la durata procedurilor, dar si la corectitudinea contractelor incheiate cu clientii.

Boc a adaugat ca Fondul trebuie sa verifice daca nu sunt introduce clauze suplimentare sau ascunse.

Boc a mai spus ca se cauta solutii pentru a incuraja constructia de la zero a caselor, existand doar 100 de cereri in acest sens. "Vrem sa incurajam in cadrul programului componenta aceasta care vizeaza constructia de la zero a caselor care are un efect masiv de multiplicare in economie. Deocamdata, si constructorii si cetatenii au o reticenta sa intre intr-un asemenea program pentru ca avansul se da practic dupa ce lucrarea este facuta", a afirmat premierul.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Boc Prima Casa, #Prima Casa cereri, #Prima Casa program, #dosare Prima Casa , #premier