Ziare.com

Emil Boc vrea ca dosarele din programul Prima Casa sa fie aprobate mai repede

Vineri, 28 August 2009, ora 16:14

   

Emil Boc vrea ca dosarele din programul Prima Casa sa fie aprobate mai repede
Premierul Emil Boc a anuntat ca zilnic se depun peste 100 de cereri pentru programul "Prima Casa", pana acum fiind stranse 1.503 cereri, dintre care 1.263 solutionate, si ca se cauta solutii pentru grabirea procedurilor de aprobare a solicitarilor si incurajarea constructiei de la zero a caselor.

Premierul Emil Boc s-a intalnit vineri cu Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pentru a discuta stadiul in care se afla programul "Prima Casa" si posibilitatile de eficientizare a derularii acestuia.

Pana acum, au fost 1.503 cereri depuse dintre care au fost solutionate 1.263, a afirmat Boc precizand ca discutia cu Saramet s-a axat pe durata procedurilor de aprobare a creditului. "Sunt proceduri care presupun schimbul de documente intre Fond si banca, intre banca si Fond. Sunt opt zile care se pierd doar cu curieratul intre Fond si banca la care se mai adauga si procedurile de la banca. Am promisiunea domnului presedinte ca termenul de analiza se va scurta cu cel putin cinci zile si ca oamenii trebuie sa stie ca lucrurile se vor rezolva", a declarat Boc la finalul intalnirii.

Pe de alta parte, premierul este multumit de ritmul in care "Prima Casa" se desfasoara, recordul de cereri depuse intr-o zi fiind de 167.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Saramet a precizat ca va avea o discutie cu bancile care finanteaza programul privitor la durata procedurilor, dar si la corectitudinea contractelor incheiate cu clientii.

Boc a adaugat ca Fondul trebuie sa verifice daca nu sunt introduce clauze suplimentare sau ascunse.

Boc a mai spus ca se cauta solutii pentru a incuraja constructia de la zero a caselor, existand doar 100 de cereri in acest sens. "Vrem sa incurajam in cadrul programului componenta aceasta care vizeaza constructia de la zero a caselor care are un efect masiv de multiplicare in economie. Deocamdata, si constructorii si cetatenii au o reticenta sa intre intr-un asemenea program pentru ca avansul se da practic dupa ce lucrarea este facuta", a afirmat premierul.

Sursa: rNews

Articol citit de 814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

UN MARE MINCINOS ACEST DIRECTOR AL FONDULUI SARAMET

SARAMET TU MINTI CU NERUSINARE, TE LAUDAI CU 3 ZILE PENTRU APROBARE DAR NASCUT BIROCRAT ITI PLACE SA O LALAI O LUNA DE ZILE AR TREBUI SA FI DIRECTORUL FONDULUI DE GARANTARE A BIROCRATIEI.
RUSINE SA-TI FIE SARAMET

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor