Emilian Cutean a fost demis

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:45
2170 citiri
Emilian Cutean a fost demis

Premierul Emil Boc l-a eliberat din functie pe Emilian Cutean dupa ce a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Acesta ocupa functia de secretar de stat pentru probleme ale revolutionarilor, anunta Antena 3. "Am semnat demiterea lui Emilia Cutean", a declarat premierul.

Cutean a fost condamnat pentru ca a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei. Decizia luata de judecatoria sectorului 1 poate fi atacata cu recurs.

Emilian Cutean a fost numit secretar general pentru problemele revolutionarilor in februarie, de catre premierul Emil Boc, in ciuda faptului ca era judecat pentru fapte de coruptie. El a mai condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, in mandatul premierului PSD Adrian Nastase.

Cutean a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii aprilie 2006 de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatia ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia sa, utilizand informatii obtinute in virtutea acestei functii, precum si pentru de abuz in serviciu contra intereselor publice.

El este inculpat pentru promovarea unei hotarari de guvern prin care s-ar fi dirijat trei miliarde de lei vechi catre Asociatia "Club 22", organizatie infiintata si condusa de el.

Subventiile erau destinate cinstirii memoriei Revolutiei si nu aveau in vedere acoperirea cheltuielilor de personal, de intretinere si reparare a mijloacelor fixe, cheltuieli administrative ori alte cheltuieli proprii ale beneficiarului subventiei.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Emilian Cutean, #Emil Boc, #eliberat functie , #premier
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
PR:PD-L a lipsit la lecţia de istorie recentă(cumpărăţi scrierile lui Herodot , de istoria antică ,pentru a înţelege ISTORIA RECENTĂ plină de sculeri-matriţeri escroci şi "Emilieni Cuteani "puşcăriabili din armata emanatului)