"Excavatoristul" Emil Boc a ratat lectia de la umbra Kogaionului (Opinii)

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 18:57
1702 citiri
"Excavatoristul" Emil Boc a ratat lectia de la umbra Kogaionului (Opinii)

Premierul Emil Boc a dat startul, de la inaltimea cabinei unui excavator, cursei de construire a unei alte bucati de autostrada, de nici 33 de kilometri, de aceasta data intre Deva si Orastie.

In incercarea de a ne lamuri din nou, pe un ton academic, ca munca il inalta pe om, seful de la Palatul Victoria a facut sambata trecerea de la uneltele manuale la utilajele complexe.

Demonstratia dedicata noua, cetatenilor indaratnici si mult prea lenesi, in viziunea guvernantilor, a avut loc dupa un popas pe meleaguri harghitene, unde premierul a tinut sa sublinieze apasat (cu usoare accente unguresti) ca legile romanesti se aplica pe tot cuprinsul tarii, asa incat politicienii nu au de ce sa intervina in "incidentul Csibi Barna".

Ironia sortii a facut ca, dintr-o zona controlata de UDMR, Emil Boc sa ajunga in aceeasi zi, pentru o asteptata inaugurare de santier, tocmai in tinuturile Hunedoarei, protejate de lumina sfanta a Kogaionului si de umbrele eroilor moti, cazuti in primul razboi mondial, care isi dorm somnul de veci la Tebea.

Cocotat in cabina excavatorului, manevrand cu precizie de farmacist cupa utilajului, probabil ca nu a avut vreme sa fie atent la soaptele dacilor aduse de vant, de la doar cateva zeci de kilometri departare, din Muntii Orastiei.

Dar, ca orice ardelean, fie el si vremelnic ajuns pe maluri dambovitene, stie ca toate drumurile de suflet ale romanilor, fie ei din Bucuresti, Cluj, Craiova, Constanta sau Iasi, se indreapta la un moment dat spre Deva si Sarmizegetusa ("Izvorul divin al Getiei").

Iar aceste carari sunt mai trainice decat orice autostrada, pentru ca fac parte din mostenirea genetica a neamului si ii asigura forta in lupta pentru supravietuirea pe harta lumii.

Gestul ridicol al premierului, care a jucat pentru cateva momente rolul unui brigadier, crezand ca astfel va aduna puncte de simpatie in ochii alegatorilor, mai mult l-a coborat, decat sa-l ridice.

Daca si-ar fi lepadat masca de fier a slujbasului ce mimeaza apropierea de "oamenii simpli", poate ca ar fi fost mai credibil.

Doar cu armele firescului poti sa nu devii caraghios, pe niste meleaguri unde s-a aflat capitala religioasa, politica, militara si economica a dacilor, acolo unde cerul se intalneste cu pamantul, iar zeii nevazuti din Muntii Orastiei ocrotesc si acum neamul nostru, chiar si in fata incercarilor unora din exteriorul granitelor de distrugere a noastra ca popor.

Daca suntem atenti la semne, putem remarca deja ca, dupa spanzurarea demonstrativa a unui simbol national si o decizie partinitoare luata de un ministru UDMR-ist, romanii din Abrud si urmasii pandurilor au reactionat. Sa fie inceputul unei dezmortiri din apatia de care au dat dovada in ultima vreme?

Dupa o inaugurare de santier facuta de Emil Boc, doar la intoarcerea din Harghita, gestul sau, ce s-a vrut un indemn la munca, nu a starnit decat zambete ingaduitoare, desi mesajul in sine era onorabil.

Continui sa cred ca renuntarea la crispare, la falsitate, a actualilor conducatori, incercarea acestora de reapropiere prin fapte bune de popor, scuturarea de artificialitate si de betia neostoita de putere care le devoreaza sufletele le-ar aduce aprecierea reala a romanilor, a caror bunavointa nu ar mai trebui cumparata cu pomeni electorale.

Iar impacarea cu ei insisi, pe care niciun fel de avere materiala nu le-o va putea asigura vreodata, ar veni atunci de la sine.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com