Geoana: Suntem oameni responsabili. Mergem inainte

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 18:38
1669 citiri
Geoana: Suntem oameni responsabili. Mergem inainte

Cei doi lideri ai partidelor care au semnat "Parteneriatul pentru Romania", Emil Boc si Mircea Geoana, au anuntat luni, ca decizia lui Theodor Stolojan de a renunta la mandatul de premier desemnat nu va afecta intelegerea dintre cele doua formatiuni politice, care vor ramane in graficul stabilit in privinta investirii noului guvern.

"Suntem oameni seriosi si responsabili. In clipa in care am decis sa mergem impreuna, nu ne apucam sa dam totul peste cap", a declarat Mircea Geoana la finalul intalnirii dintre liderii celor doua formatiuni politice.

Acesta a mai spus ca democrat-liberalii au prezentat in cadrul intalnirii de luni cu partenerii social-democrati "motivele care au condus la decizia lui Theodor Stolojan de a renunta" si a anuntat programul urmatoarelor zile.

"Maine dimineata vom avea o structura a noului guvern", a spus Mircea Geoana, precizand ca la intalnirea de luni dupa-amiaza "a avut o prima lectura cu privire la programul de guvernare, care este practic finalizat", urmand ca vineri noul premier desemnat, Emil Boc sa se prezinte cu programul in Parlament.

"Mergem inainte cu guvernul PD-L- PSD", a mai spus liderul PSD, exprimandu-si speranta ca noul Guvern va fi votat luni de peste 70% dintre parlamentari.

"Dorim sa ramanem in calendarul anuntat opiniei publice", a mai explicat Mircea Geoana precizand ca cel mai important lucru in acest moment este "sa dam Romaniei un Guvern competent".

"Orice forma de speculatii si discutii cu privire la soliditatea parteneriatului nostru sunt doar speculatii", a concluzionat Geoana precizand chiar ca acesta a fost un moment care a demonstrat ca noua coalitie guvernamentala poate trece peste greutati.

Geoana a refuzat insa sa raspunda la intrebarile jurnalistilor cu privire la motivele prezentate de cei de la PD-L in privinta deciziei lui Stolojan de a se retrage. "Colegii de la PDL le-au discutat in forurile de conducere. Nu este problema noastra sa comentam", este tot ce a declarat Mircea Geoana.

Citește și:
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, 6 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în...