In absenta sindicatelor, Boc s-a inteles perfect cu patronatele

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 17:27
1911 citiri
In absenta sindicatelor, Boc s-a inteles perfect cu patronatele
Foto: B1TV

Intalnirea dintre premierul Emil Boc si patronate, in cadrul Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social, a fost foarte prolifica, avand in vedere faptul ca sindicatele au refuzat sa participe.

Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat ca nu participa la reuniunea Consiliului National Tripartit de Dialog Social, convocat de premier, nemultumite ca nu exista o ordine de zi si ca problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu au fost rezolvate.

Dupa ce a iesit de la intalnirea cu patronatele, premierul Emil Boc a precizat ca discutiile s-au axat, in principal, pe crearea de noi locuri de munca, dar a fost analizata si necesitatea unei noi legi pentru IMM-uri.

Sindicalistii refuza dialogul cu Boc

"Dupa intalnirea cu patronatele de astazi (marti - n.r.), am ajuns la urmatoarele concluzii: avem nevoie de o noua lege pentru IMM-uri, o firma va fi infiintata in trei zile si Guvernul va sustine financiar firmele nou infiintate, precum si a celor infiintate de tineri", a declarat premierul, adaugand ca una dintre prioritatile Guvernului este sprijinirea firmelor care creeaza noi locuri de munca.

"Avem in vedere in continuare simplificarea taxelor si tarifelor parafiscale. Pe de-o parte vrem sa le reducem, pe de alta vrem sa simplificam procedurile de depunere a documentelor fiscale. Studiem propunerea infiintarii in Romania a institutiei mediatorului de credite", a mai spus seful Guvernului.

In plus, in timpul discutiilor cu patronatele, s-a convenit posibilitatea crearii unui fond european, un instrument suplimentar pentru sustinerea proiectelor de investiii din Romania.

"Vrem sa usuram romanilor perioada grea prin care trec, incercand sa le mentinem locurile de munca si sa cream altele noi. Economia este stabila, mergem pe o crestere economica, dar deocamdata nu putem vorbi despre marirea salariilor si a pensiilor. Credeti ca eu si colegii mei nu stim cat de greu o duc oamenii din aceasta tara? Stiu cat de greu este si pentru cei care si-au pierdut locurile de munca", a incercat premierul sa mai calmeze spiritele inflamate in strada, in mai multe orase din Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Boc patronate, #Consiliul National Tripartit Dialog Social, #proteste Romania , #premier