La final de mandat, Emil Boc se ia la tranta cu presa

Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 16:56
3051 citiri
La final de mandat, Emil Boc se ia la tranta cu presa
Foto: infomm.ro

Evocand acuzele si ofensele care i-au fost aduse in repetate randuri in cele 10 luni de mandat la Palatul Victoria, Emil Boc a remarcat duminica schimbarea rapida de "mentalitate" in cazul primarului Sibiului, Klaus Iohannis, care a anuntat ca nu are de gand sa renunte la fotoliul de primar in cazul in care va fi ales premier.

"Propunerea din jurul domnului Klaus Iohannis, de a mentine si primaria si de a ajunge si premier, nu a fost comentata de nimeni. Daca in acel moment (la desemnarea sa, in 2008- n.red) as fi deschis acest subiect, in calitate de primar al Clujului, macar asa, un minutel, m-ar fi facut praf", a declarat Emil Boc in emisiunea "Zece pentru Romania" de la Realitatea TV, referindu-se atat la adversarii politici cat si la mass-media.

"Vad ca mentalitatile se schimba foarte repede", a comentat Emil Boc intr-o discutie cu Mihai Tatulici in care nu s-a ferit sa acuze presa de "embargo media" si complicitate cu lumea politica rezistenta la reforma.

"Ma consider un politician de bun simt, de buna credinta si un politician care a zgaltait structurile de stat(...)Ar fi fost un gest de lasitate sa imi dau demisia inainte de motiunea de cenzura(...) Din pacate am avut parte de un embargo media, pentru ca de foarte multe ori media este complice la aceste mijloace nesanatoase prin care Parlamentul se opune la reformele structurale", a declarat Emil Boc.

Boc a sustinut ca cel mai bine se vede complicitatea presei prin modul in care au fost prezentate anumite aspecte din activitatea Guvernului in mass-media, cum ar fi schimbarea sefilor de agentii, sustinuta pana la un punct si abandonata destul de repede, dar si proiectul legii pensiilor, care elimina privilegiile parlamentarilor.

"Dupa ce am declansat mecanismul cu legea pensiilor, si ne-am prezentat cu ea la Parlament, Realitatea TV a mai sustinut-o? Nu! Uitati-va la imaginile transmise de dumneavoastra, domnule Tatulici! Cand ati vazut ca treaba e serioasa si se merge cu legea pensiilor in Parlament, ati pus batista pe tambal!", a acuzat Boc in direct, ceea ce l-a facut pe realizatorul Mihai Tatulici sa ceara regiei sa caute in arhiva imagini care sa ii permita sa il contrazica pe premierul interimar.

Emil Boc nu s-a aratat descurajat de iritarea realizatorului de televiziune, continuand sa acuze mass-media in ansamblul ei ca nu a sustinut reformele structurale pe care le-a promovat Guvernul Boc.

"Vocea oamenilor de jos este alta decat cea pe care o transmit televiziunile", a conchis Emil Boc, sustinand ca el cunoaste bine opinia oamenilor de rand si nu este cea prezentata la televizor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emil Boc atac presa, #Boc Realitatea Tatulici, #Boc embargo media, #Boc complicitate presa , #premier
Comentarii
Poza Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
rank 2
Are dreptate ! Un Guvern de aceeasi culoare POLITICA cu Presa, Guvernul PSD/PNL - a facut praf CRESTEREA ECONOMICA inainte de criza !