Linie telefonica gratuita pentru imigrantii romani din Roma

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 18:21
1422 citiri
Linie telefonica gratuita pentru imigrantii romani din Roma

Primaria Romei va deschide o linie telefonica de tip "telverde" unde imigrantii romani pot suna pentru a reclama problemele administrative cu care se confrunta si vor primi brosuri cu informatii privind drepturile pe care le au in Italia, a anuntat joi, la Roma, premierul Emil Boc.

"Am incurajat ca si in alte zone din Italia sa se intreprinda asemenea demersuri", a declarat Boc, la Roma. Seful Executivului a mai spus ca romanii din Italia vor primi brosuri editate de Ministerul Muncii din Romania, care vor cuprinde informatii privind drepturile pe care le au in Italia.

"Am observat ieri, in cadrul intalnirii pe care am avut-o (cu romanii din Italia n.r.) ca foarte multe drepturi pe care le au aici nu sunt cunoscute", a mai spus Boc.

Premierul a mai spus ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu oficialii de la Roma, a constatat ca problemele generate de infractiunile comise de unii romani in Peninsula au fost depasite.

Premierul a avut miercuri seara, la Roma, o intrevedere cu reprezentantii comunitatii romanesti si ai cultelor religioase din Italia.

Potrivit unor reprezentanti ai imigrantilor romani care au participat la discutii, acestia s-au plans ca sunt probleme cu certificatele de nastere ale copiilor nascuti in Peninsula, avand in vedere ca sunt puse la dispozitie doar 5.000 de coduri numerice personale pentru fete si un numar similar pentru baieti.

Ei s-au mai plans ca printre romanii expulzati din Italia se afla foarte multe persoane nevinovate.

In ceea ce priveste eliminarea restrictiilor de pe piata muncii, Boc le-a spus romanilor ca a discutat despre acest aspect cu omologul sau, Silvio Berlusconi, iar premierul italian i-a raspuns ca autoritatile de la Roma "lucreaza" la rezolvarea probleme.

Prim-ministrul le-a spus imigrantilor romani ca va infiinta mai multe sectii de votare in Italia si Spania, dupa ce acestia au reclamat ca sunt putine urne si au solicitat facilitarea exercitarii dreptului la vot.

Seful Executivului se afla miercuri si joi intr-o vizita in Italia, la invitatia omologului sau, Silvio Berlusconi.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
O curte de apel din Italia a luat o decizie istorică de a despăgubi și surorile din România ale unei femei care și-a pierdut viața într-un accident rutier pe teritoriul italian. Până acum,...
#linie telefonica, #imigranti romani, #imigranti Roma, #romani Italia , #premier