Lucrarile la Autostrada Transilvania, blocate in 2011?

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 19:43
1960 citiri
Lucrarile la Autostrada Transilvania, blocate in 2011?

Desi premierul Emil Boc a promis ca, in 2011, lucrarile la autostrada Transilvania. vor continua, exista riscul ca anul viitor sa nu se finalizeze nici macar 10 km.

In urma cu o luna, premierul Emil Boc sustinea ca lucrarile la aceasta autostrada vor continua pe sectorul Gilau-Nadasel, insa ministrului Transportului Anca Boagiu a dat un alt raspuns la interpelarea facuta de deputatul PD-L de Cluj, Mircia Giurgiu.

Deputatul Mircia Giurgiu a depus o interpelare pentru a afla soarta proiectului autostrazii Transilvania in 2011, iar in raspunsul Ancai Boagiu se arata ca nu e inca realizata nici macar faza de proiectare pentru tronsonul Gilau-Mihaesti, care cuprinde si sectorul Gilau-Nadesel.

Mai mult, se pare ca "termenul de finalizare a proiectarii, respectiv data de incepere a lucrarilor la acest tronson depind de alocarile bugetare din anul 2011- 2014".

Singurul tronson al autostrazii pe care s-ar putea lucra totusi anul viitor este tronsonul Suplacu de Barcau-Bors, care insa nu are nicio continuitate si se opreste intr- un camp petrolifer si care depinde "de alocarile bugetare".

"Am vrut sa stiu ce soarta va avea acest proiect in 2011 si am ramas oarecum surprins sa aflu ca, pentru tronsonul Gilau-Nadasel, nu este inca realizata proiectarea. Asta e marea problema. Premierul mi-a dat asigurari ca macar acest tronson de zece kilometri, Gilau-Nadasel, va fi realizat in 2011. Cum? Vom vedea", a declarat deputatul Mircia Giurgiu, pentru Capital.

Incertitudinile privind constructia autostrazii sunt confirmate si de senatorul Marius Nicoara, membru in Comisia buget-finante din Senatul Romaniei, care a declarat ca, din informatiile pe care le are, in anul 2011 nu va fi alocat nici macar un leu pentru acest proiect.

"Inca nu am primit nimic oficial, dar din informatiile pe care le am nu vor exista bani alocati pentru aceasta investitie in anul 2011. Pentru a asigura viitorul acestui proiect am creat un grup de lobby, compus din parlamentari din Transilvania, ca sa determinam Ministerul Transporturilor sa continue aceste lucrari", spune Nicoara.

La randu sau, directorul de comunicare al companiei americane Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat ca proiectarea pe cele doua tronsoane dintre Gilau si localitatea Suplacu de Barcau, in lungime totala de 100 de kilometri, este in curs de executie.

Soarta lucrarilor din anul 2011 nu a fost inca decisa, oficialul de la Bechtel declarand ca inca nu s-a decis nimic in acest sens.

"Discutii cu Ministerul Transporturilor exista si, cel mai probabil anul viitor, vom lucra la tronsonul dintre Bors si Suplacu de Barcau, unde lucrarile au fost incepute in urma cu mai multi ani. Legat de proiectare, stiu ca pentru tronsonul Gilau- Mihaiesti aceasta etapa este in faza avansata, iar pentru tronsonul dintre Mihaiesti si Suplacu de Barcau sunt efectuate in proportie de 25 la suta", a spus directorul de comunicare al companiei americane Bechtel, Bogdan Sgarcitu.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Autostrada Transilvania, #lucrari autostrada, #finalizare lucarri , #premier