Ziare.com

Mamele se pensioneaza mai devreme doar daca isi cresc copiii macar pana la 10 ani

Vineri, 19 Martie 2010, ora 17:14

   

Mamele se pensioneaza mai devreme doar daca isi cresc copiii macar pana la 10 ani
Mamele care au cel putin doi copii se vor putea pensiona mai devreme doar daca vor avea grija de acestia cel putin pana la implinirea varstei de 10 ani, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mihai Seitan, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu sindicatele.

Totodata, premierul Emil Boc a spus ca Guvernul poate accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii.

Mamele cu doi copii ar putea iesi la pensie la 63 de ani

Precizarile vin dupa ce luni Seitan le-a promis sindicalistilor ca femeile care au cel putin doi copii vor putea iesi la pensie la 63 de ani, iar femeile cu un singur copil se vor putea pensiona la 64 de ani, fata de varsta standard de pensionare din Legea unitara a pensiilor de 65 de ani.

Pensie la 52 de ani daca lucrezi in grupele speciale de munca

Totodata, persoanele care lucreaza in conditii speciale de munca vor putea iesi la pensie cu pana la 13 ani mai devreme.

"Am convenit ca angajatii care lucreaza in conditii speciale de munca sa se poata pensiona mai devreme cu 13 ani decat varsta standard de pensionare (varsta de pensionare de 65 ani pentru femei si barbati la nivelul anului 2030, prevazuta in legea unitara a pensiilor n.red.)", a mentionat Seitan.

Boc: Punctul de pensie va porni de la minim 40% din salariul mediu pe economie

Pe de alta parte, Seitan a adaugat ca in grupele speciale de pensii vor fi incluse si alte categorii de salariati ce nu sunt prevazute in legea unitara de pensionare dand drept exemplu mecanicii de locomotiva si personalul nenavigant din aviatie care nu pot lucra mai mult de 55 de ani.

"O sa avem o hotarate de Guvern ce va fi emisa cel mai probabil la mijlocul anului, odata cu adoptarea legii pensiilor in Parlament, pentru ca timp de sase luni, pana la intrarea in vigoare a noii legi, sa avem timp sa includem si alte categorii de salariati care lucreaza in conditii speciale de munca. Spre exemplu, mecanicii de locomotiva si personalul nenavigant din aviatie care nu pot lucra mai mult de 55 de ani", a explicat ministrul Muncii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ALTA PROSTIE!

A fi mama,a da viata si a-ti onora menirea de mama...este o onoare si o indatorire consfintita prin,,statutul de mama"!Oare cei care fac legi..au terminat tot ceea ce si-au propus,au atatia bani si nu mai au ce face cu ei si incearca sa faca discriminari intre femeia mama[care ingrijeste cei doi copii pana la 10 ani!!] si femeia care lucreaza si-si ingrijeste si copiii sau nu are copii!??In ultimii 20 de ani,legile date fara cap si la voia intamplarii..au distrus economia si bunul mers al societatii!Ce mai vor guvernantii nostri!?

 

Sa inteleg

ca statul considera ca esti "special" daca ai grija de copiii tai? :) Cu cat dispare mai repede cu atat mai bine.

 

desteapta-te, romane! da, esti "special" daca te ingrijesti de copiii tai.

ca strainii s-au desteptat de mult!
sa vedeti cum vor navali incoa' si vor face copii in dusmanie, cum au navalit in vestul europei.
legea sa prevada ca anumite drepturi se vor acorda doar cetatenilor romani.

si da, esti "special" daca te ingrijesti de copiii tai.
uitati-va, numa-n america si-n europa, la ce se-ntampla cu copiii ai caror tati i-au lasat in grija mamei; multi infunda puscariile;
asa ca, tot respectul pentru parintii care-si cresc bine copiii; nu mai stiu care francez a zis ca "l'aventurier des temps modernes est le père de famille".
asa ca, romanianwars, ia si razboieste-te cu altii.
parintii ii cresc pe cei care-ti vor plati pensia, care te vor ingriji cand te vei ca ca pe tine si care vor apara tara impotriva teroristilor cara, altfel, ar putea veni sa-ti ia nevasta, casa, gatul!
deci, parintii merita tot respectul, pensionare la o varsta mai redusa si pensii decente.
desteapta-te, romane!
nihil sine deo!

unde este logica

poate cineva sa explice logica acestei legi?
daca mamele stau acasa cu copiii pana la 10 ani atunci pot iesi la pensie mai devreme cu 2 ani! OK, dar cu mamele care lucreaza si au grija si de copii cum ramane? logica mea spune ca este mult mai multa munca pe o mama in campul muncii decat una casnica si ca urmare ar parea mai normal ca prima sa beneficieze de cei doi ani. probabil ca logica mea nu functioneaza dar nici nu prea inteleg aceasta lege. poate cineva sa o explice?

 

asit

gresesti.Mamele care cresc copiii pana la 10 ani, asta nu inseamna sa nu lucrezi. Prevedera este oricum stupida.Cine nu-si creste copiii pana la 10, ca doar nu-i omoara.

....

mno astia vor sa scoata oamenii la pensie pe cand mor,pt ca sunt persoane care mor mai repede....numai asa o sa poata sa ramana ei cu banii,nu o mai stiut de unde sa isi faca rost de bani si acuma vor sa le ia banii si la bietii oameni....ce sa facem,asa's romanii...."made in romania"numai aici se putea intampla asa ceva.....tara tuturor posibilitatilor:))

 

Logică de fier.

Numai că d-nul ministru, trebuie să lămurească următoarele aspecte:
1. dacă după implinirea varstei de 10 ani copiii vor trebui abandonati sau vor rămane in continuare sub ocrotirea părintească a mamei;
2. dacă femeia care lucrează este scutită de obligatia de intretinere instituită prin dispozitiile C. familiei sau C. civil (după promulgarea C. proc. civ.);
3. dacă tatăl mai are vreo obligatie in cadrul familiei;
4. in care dintre circumstante va fi luată in considerare reducerea varstei de pensionare si in ce cuantum;
5. dacă si-a schimbat optica referitor la interdictia instituită prin Directivele UE cu privire la discriminarea intre femei si bărbati;
6. dacă acceptă admisibilitatea discriminărilor pozitive.
Asta pe de o parte si, pe de altă parte:
7. dacă Legea pensiilor mai are caracterul reglementării unitar, asa cum a fost clamat in ultima vreme sau admitem necesitatea existentei unor domenii cu reglementări specifice.

 

O LEGE STRAMBA.

Seitan face referire la mame cu un copil-doi copii dar eu cunosc mame cu patru copii ca asa era legea procreerii dictata de Ceausescu cu ele ce faceti Dle Seitan?cum o fi dupa zece ore de munca sa pregatesti niste cazanele cu mancare,uniforme curate ptr ei?

 

desteapta-te, romane!

sa se acorde retroactiv, pensia cumulata, cu dobanda, pentru perioada cuprinsa intre data la care persoana ar fi fost indreptatita sa iasa la pensie conform noii legi si momentul cererii de acordare a pensiei prevazuta de noua lege.

desteapta-te, romane, ca strainii s-au desteptat de mult!
sa vedeti cum vor navali incoa' si vor face copii in dusmanie, cum au navalit in vestul europei.
legea sa prevada ca anumite drepturi se vor acorda doar cetatenilor romani.

si da, esti "special" daca te ingrijesti de copiii tai.
uitati-va, numa-n america si-n europa, la ce se-ntampla cu copiii ai caror tati i-au lasat in grija mamei; multi infunda puscariile;
asa ca, tot respectul pentru parintii care-si cresc bine copiii; nu mai stiu care francez a zis ca "l'aventurier des temps modernes est le père de famille".

parintii ii cresc pe cei care va vor plati pensiile, care va vor ingriji cand va veti ca ca pe voi si care vor apara tara impotriva teroristilor cara, altfel, ar putea veni sa va ia nevestele, casele, gaturile!
deci, parintii merita tot respectul, pensionare la o varsta mai redusa si pensii decente.
desteapta-te, romane!
nihil sine deo!

Nu va mai stresati !

Ignorati "legile" ; astia nu-s legi, lege e gravitatia !Astia-s vorbe puse pe hartie de niste talhari si tradatori , de obicei , unul mai mare ca altul !
Ori nu se vor aplica, ori sunt de o durata foarte scurta, caci vine alt prosst si le schimba !
Nu-i mai bagati in seama si veti trai mai linistiti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor