Oajdea: Boc va trebui sa-l demita pe Cseke

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 17:24
1140 citiri
Oajdea: Boc va trebui sa-l demita pe Cseke

Deputatul PD-L Daniel Oajdea a declarat, sambata, ca premierul Emil Boc va trebui fie sa-l corecteze pe ministrul Sanatatii Cseke Attila, fie sa il demita, deoarece acesta este vinovat pentru situatia creata in spitale prin ordinul dat de minister.

Oajdea a comentat, la Realitatea Tv, inchiderea spitalului din Codlea, afirmand ca acest lucru s-a intamplat in urma unui ordin de ministru, care ar fi trebuit sa fie bazat pe profesionalism.

"Din aceste motive cred ca vinovat este ministrul Sanatatii si, de la el in jos, toti cei care s-au ocupat de redactarea si asumarea acestui ordin", a spus deputatul PD-L, criticand modalitatea in care s-a infaptuit reforma sistemului de Sanatate.

Intrebat daca doar ministrul este de vina, in conditiile in care premierul Emil Boc a declarat anterior ca il sustine in continuare pe Cseke Attila, Oajdea a raspuns ca oricine poate fi sustinut pornind de la "buna-credinta si de la impresia ca este o persoana care da dovada de profesionalism", insa daca te inseli trebuie sa corectezi situatia.

"Emil Boc are ocazia de a-l pune pe o traiectorie corecta pe ministrul Sanatatii sau, daca nu se poate acest lucru, poate sa-l demita. Asta cred ca va trebui sa faca in final, daca ministrul Sanatatii nu este capabil singur sa-si corecteze greselile pe care le face", a conchis acesta.

Premierul Emil Boc a afirmat sambata, la Miercurea Ciuc, ca ministrul Sanatatii are sustinerea pentru a face reforma in domeniu, adaugand ca cele doua decese semnalate de presa nu au legatura directa cu desfiintarea centrelor spitalicesti.

"Astept evaluarile finale de la ministrul Sanatatii si de la cei abilitati, pot sa spun deocamdata doua lucruri: ministrul Sanatatii are sustinere pentru a face reforma in sanatate pentru ca ea este necesara. In al doilea rand, din prima analiza care mi-a fost prezentata nu rezulta o cauzalitate directa intre cele doua decese intervenite si desfiintarea centrului de sanatate si acelui spital", a explicat premierul.

Zeci de manifestanti care protesteaza, sambata, la Codlea, fata de desfiintarea spitalului din localitate, au blocat circulatia pe Drumul National 1. Politistii si jandarmii au incercat sa-i opreasca pe cei aproximativ o suta de protestatari care au blocat circulatia pe DN1 in centrul municipiului Codlea, dar nu au reusit. Circulatia in zona a fost deviata pe centura ocolitoare, dar protestatarii se indreapta spre o zona unde, spun ei, politistii nu mai pot devia circulatia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Daniel Oajdea desfiintare spitale, #Oajdea Boc Cseke Attila, #Cseke Attila spitale, #Boc Cseke Attila spitale , #premier