Opinii: Prietenul meu, Emil

Joi, 17 Iunie 2010, ora 22:57
3763 citiri
Opinii: Prietenul meu, Emil
Foto: Antena 1

Draga Emil, Multi dintre noi publicul larg ne-am data seama ca existi in acea seara, in care ai speriat-o de moarte pe Ecaterina Andronescu, vazandu-te cum pici in gol de langa Andrei Gheorghe, de pe scena din studioul Realitatea tv, plasata cam nepotrivit, in comparatie cu ora tarzie de emisie.

Eu te-am inteles ca erai oboist si din acea seara te-am considerat prietenul din spatiul public, un om curajos care nu se sperie de inaltimi si de ore tarzii. Ai cazut, dar, dupa pauza publicitara te-ai ridicat fara sa fi patit nimic.

Poate ca acea cazatura te-a ajutat, in sensul ca Providenta te-a rasplatit cu un loc acolo sus, direct in fruntea Guvernului Romaniei.

Esti atipic pentru un ardelean. Vorbesti mult, repetitiv si fara rost. Dar tocmai de-aia te consider prieten. Pentru ca esti diferit, esti un nonconformist al cuvantului. Ai mai avut ghinionul sa pici de undeva. Te-au cenzurat cu o motiune si ai ajuns iarasi la sol. Dar, stramosul nostru Traian, ai carui urmasi suntem, si-a asumat rolul de zeu si te-a repus in drepturile pe care le-ai pierdut pe nedrept.

De ce pe nedrept? Pentru ca tu ai inceput niste reforme si nenorocitii de opozanti ti-au stopat traseul firesc al implementari de masuri reformatoare in societatea romaneasca.

De-aia ti-a mai si dat Providenta, cu mana lui Traian, o sansa sa-ti poti continua marile reforme. Ce mult m-am bucurat cand am vazut ca reviii si vrei sa reformezi Statul.

Eu te-am inteles, in momentele in care faceai gafe legate de Constitutia Romaniei. Toti te acuzau ca tu, professor de drept, incurci asa de usor firele unei legi esentiale si fundamentale! Dar tu nu aveai si nu ai nicio vina. Esti doar un biet lector universitar, pana la statutul de profesor mai trebuie sa muncesti. Dar tu esti ambitios si o sa reusesti.

Ai mai fost nevoit sa duci inca o lupta in aceste zile pe frontul acestor batalii politice, fara menajamente. Au vrut sa te pice iar acolo jos, sub scena, sub decor. Deja era prea mult pentru tine. O a treia cadere ti-ar fi fost fatala si nu ai fi ramas in mentalul colectiv decat cu renumele de "hopa mitica".

Ambitios cum te stiam, nu ai vrut sa cedezi varful ierarhiei. Ti-ai trosnit degetele, ti-ai facut curaj si ai mers sa-i infrunti pe sustinatorii cancerosilor care traiesc cu citostaticele statului. Ai ascultat citirea unui text si ai trecut la atac. Am ramas surprins si socat. Ai inceput sa toci iar cuvinte obsesive si enervante. Ai dat inainte cu pensile nesimtite si cu parlamentarii care sustin aceste privilegii. Dar nu pentru asta te chemasera ei la Palatul Parlamentului, Emile. Eu personal asteptam sa ne dai cateva solutii de viitor si sa ne explici de ce numesti tu aceste taieri in masa, reforme.

Ponta, acest mic comunist dupa cum l-ai numit tu, s-a luat prea tare de tine. Nu trebuia sa-ti reaminteasca de episodul cu picarea de la inaltime. Din cate am vazut atunci, tu nu ai picat in cap, ci pe burta. Cam rautacios acest Titulescu-junior.

Ai trecut si peste motiune, draga prietene. Am vazut cum te inconjurau "monstrii sacri" de la partid si te felicitau, de parca ai fi castigat Oscarul. Pacat de sampania doamnei Elena, subordonata ta de la Turism. Asta e, cineva trebuie sa mai si piarda.

Tu Emile ai castigat inca o data. Din pacate, noi, urmasii lui Traian Basescu, stim ca vei fi in continuare tot un biet lector ... Putin peste un asistent. Cand vei ajunge si tu profesor,Emile ? Eu cred in tine si cred, ca lumea politica externa e rautacioasa la adresa ta. N-am vazut pe nimeni sa te bage in seama, pe plan politic extern.

Te rog, mai accepta o invitatie la o emisune ca aceea a lui Gheorghe. Zi-le sa faca si un decor cu o scena gigant. Ramane sa faci rost de o invitatie pe undeva prin Franta, Germania poate chiar Italia. Sa nu cazi prea tare daca ajungi acolo pentru ca noi te asteptam in tara. Aici, in "The land of choice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#srisoare Emil Boc, #Emil Boc cazut emisiune, #Emil Boc motiune cenzura , #premier