Opinii Regimul Boc, in ceasul al doisprezecelea

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 23:04
1321 citiri
Opinii Regimul Boc, in ceasul al doisprezecelea
Foto: Daylife

Trebuie sa recunoastem ca nu mai sunt vremurile idilice de alta data, cand celula de criza, anume nascocita la Cotroceni, pentru salvarea ostaticilor romani din ghearele teroristilor irakieni, pregatea momentul triumfal al intoarcerii lor la Otopeni, in prezenta glorioasa a presedintelui Basescu si in absenta rusinoasa a premierului Tariceanu, incapabil sa patrunda misterul din codul manierelor elegante, asa cum l-a patruns astazi, pas cu pas, domnul Boc.

Nu mai sunt nici vremurile de balada cand capitalul politic pica din cer cu 50 de litri pe metrul patrat, trimitand presedintele glont la locul dezastrului, ca sa urmareasca zilnic cum se repara podurile, cum se salveaza babele cu elicopterul de pe acoperisuri si cum ii cresc sondajele chiar in toiul inundatiilor, in plina baie de multime.

Cui ii mai arde astazi de baie, cand multimea da navala peste gardurile protectoare din jurul Palatului Cotroceni, iar babele se intreaba daca nu-i mai bine sa sfarsesti inecat la inundatii, decat sa mori sanatos, sub pretext ca n-ai primit destule medicamente compensate?

Nici pensionarii nu stiu ce sa mai creada, de cand au aflat ca dl Ponta le-a salvat pensiile, ceea ce inseamna belsug, dar dl Antonescu le prevesteste inflatie, ceea ce inseamna foame.

Ca sa nu ne speriem la una ca asta, dl. Boc a pregatit in secret planul B, intrucat planual A a esuat si nu-i exclus sa pregateasca planul C, in cazul cand naufragiaza si planul B, dupa esecul planului A.

Daca n-ar fi la mijloc vacanta parlamentara, Guvernul ar avea tot timpul la dispozitie, ca sa elaboraze in amanunt planul D si planul E.

Am ajuns sa observam ca singurul factor echidistant din esichierul nostru politic este numai Dumnezeu. El ne trimite mai multe sau mai putine inundatii, dupa voia sa si nu dupa majoritatea parlamentara, hotarata sa survoleze zona calamitata numai atunci cand vin alegerile si sa n-o survoleze deloc atunci cand alegerile nu bantuie prin tara.

Numai asa se explica de ce, in acest moment de cumpana, cand aproape intreg teritoriul are avertisment cu cod portocaliu, sinistratii stau nu numai inundati, dar si nesurvolati.

Intre timp, afland ca, deocamdata, nu ne mai survoleaza nici macar FMI, chiar si presedintele a cam ramas mofluz.

Altfel, sigur punea la cale o noua celula de criza la Palat, ca pe vremea ostaticilor, si dadea comunicate din ora in ora, in loc sa stea pitit, urmarind fara vlaga batalia, ca si pierduta, dintre dl. Boc si restul lumii.

Bineinteles, Opozitia lanseaza in eter semnalul SOS, menit sa fereasca multimea de aisbergul spre care ne indreapta implacabil comandantul de pe Titanic.

Normal. Datoria Opozitiei este sa ne arate cu degetul spre Titanic. Dar datoria presedintelui este sa nu-i fie teama de aisberg, atata timp cat ne-a imbarcat personal pe arca lui Noe, cea asigurata contra inundatiilor.

Arca ar fi destul de confortabila, daca n-am fierbe in suc propriu, pana va sosi porumbelul, cu traditionala ramura de maslin, din care Guvernul va plati si pensiile salvate si salariile reduse.

Cu alte cuvinte, daca soseste porumbelul, suntem salvati. Daca nu soseste, atunci, in numai trei luni, presedintele va intoarce foaia si va face asemenea curatenie de toamna prin birouri, incat nu va scapa decat propria sa persoana, despre care ne-a avertizat: "eu n-am nimic de pierdut".

Cine stie sa citeasca printre randuri simte usor acea nonsalanta, pe care francezul ti-o etaleaza cinic, folosind sintagma echivalenta "je m'en fiche", in cazul cand vrea, cumva, sa-ti dea peste nas.

Nu poti sa stii daca e o vorba profetica sau numai o asemanare cu sintagma la fel de echivalenta, dar si mai cinica, pe care Regele-Soare, a lasat-o mostenire istoriei, parca anume prevestind inundatiile: "dupa mine, potopul!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Guvern Emil Boc, #reducere pensii, #reducere salarii , #premier