Ziare.com

Premierul Emil Boc se intalneste cu reprezentantii Bancii Mondiale

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 10:49

   

Premierul Emil Boc se intalneste cu reprezentantii Bancii Mondiale
Premierul Emil Boc va avea, duminica, o intrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai Bancii Mondiale.

Intalnirea survine dupa ce in cursul zilei de sambata, seful Guvernului a avut o intrevedere cu delegatia FMI, CE si Bancii Mondiale, aflata in tara noastra. Cu acel prilej, primul ministru a afirmat ca investitiile si locurile de munca reprezinta principala preocupare a Guvernului pentru a sustine cresterea economica.

Potrivit premierului, din datele preliminare "avem o buna sansa pentru a avea trei trimestre de crestere consecutiva: ultimul trimestru de anul trecut, primul trimestru si speram si al doilea trimestru din acest an".

"In acest context lucram la urmatoarea rectificare bugetara, care va fi in luna august, pentru a aloca bani pentru investitii si a avea crestere economica, asa cum este specificat in scrisoarea de intentie", a declarat, sambata, Boc, primul ministru manifestandu-si "hotararea" de mentine "pasul reformelor cu prudenta si fara populism".

El a mai spus ca, asa cum afirmau si reprezentantii FMI la inceputul vizitei, "aceasta crestere economica trebuie sa se simta in viitor si in viata oamenilor, astfel incat acestia sa simta in 2012 o schimbare in viata lor".

La randul lor, reprezentatii Fondului Monetar International au apreciat, sambata, ca Romania are toate sansele sa continue in 2012 cresterea economica pozitiva si chiar sa o accelereze, potrivit sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Impartasim parerea ca in conditiile continuarii reformelor si progresului acestora in mod satisfacator, impreuna cu imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene structurale, cu planuri de investitii solide, exista toate motivele sa speram ca veti continua cu o crestere pozitiva si chiar veti accelera cresterea in 2012", a spus Franks la finalul intalnirii de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc.

Oficialul FMI a subliniat ca a fost o lunga si dificila recesiune economica, nu numai pentru oamenii din Romania, dar si pentru cei din intreaga lume.

"Dar cred ca daca ne uitam la situatia economica a Romaniei, sunteti intr-o situatie mai buna ca economia sa creasca in viitor si sa intelegeti toate dificultatile economice de acum trei ani. Asta va pune in situatia nu numai sa puteti creste, dar puteti creste intr-un mod sustenabil", a mai afirmat Franks.

Misiunea comuna de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla in Romania din 20 iulie pentru a analiza proiectiile de crestere economica, situatia fiscala, rectificarea bugetara pe 2011, parametrii generali ai bugetului de stat pe 2012, situatia arieratelor companiilor de stat si nivelul de absorbtie a fondurilor europene.

Misiunea de evaluare a reprezentantilor institutiilor financiare internationale in Romania, in cadrul acordului stand-by de tip preventiv care a demarat in acest an la finele lunii martie, se incheie luni 1 august.

Citeste mai multe despre boc Boc FMI Boc intalnire FMI
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 324 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor