Programul Rabla continua in 2010 si va putea fi folosit si de firme (Video)

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 14:29
4740 citiri
Programul Rabla continua in 2010 si va putea fi folosit si de firme (Video)

Premierul Emil Boc a anuntat ca programul "Rabla" va fi continuat si dupa 1 ianuarie 2010. Si programul Rabla pentru tractoare va fi pus in aplicare la jumatatea lunii ianuarie, a mai decis Guvernul in sedinta de marti.

"De la 1 ianuarie se continua programul Rabla, cu noutatea ca este aplicat si pentru persoanele juridice. (...) Ca sa nu mai fie nevoie sa asteptam doua luni, acum e operabil de la 1 ianurie", a declarat Emil Boc dupa sedinta de Guvern.

Programul se va desfasura cu aceleasi prevederi legale si in conditii similare. Masina casata trebuie sa fie mai veche de zece ani si sa fie functionala atunci cand ajunge la centrul de colectare, iar prima de casare a ramas stabilita tot la 3.800 de lei.

Totusi, din 2010 isi vor putea schimba masinile vechi si persoanele juridice. Astfel, cu exceptia celor cu datorii la stat sau a celor care au primit sanctiuni financiare, toate firmele vor putea cumpara masini sau tractoare prin programul Rabla.

De asemenea, ministrul Mediului, Laszo Borbely, a anuntat dupa sedinta de Guvern ca se doreste ca numarul de trei masini ce pot fi schimbate in prezent pentru cupoanele de reducere sa creasca la cinci sau chiar zece.

Borbely spunea de saptamana trecuta ca ghidul de finantare este finalizat, programul urmand sa inceapa cat de curand.

Presedintele APIA, Ernest Popovici, a declarat pentru Newsin ca programul de innoire a parcului auto, cunoscut ca Programul Rabla, ar trebui sa continue inca patru-cinci ani si, pentru a-si dovedi eficienta, ar trebui, printre altele, sa inceapa la 1 ianuarie.

"Pentru ca Programul Rabla sa-si dovedeasca eficienta, este nevoie ca mai multi factori sa fie indepliniti cumulativ. In primul rand sa nu mai inceapa in februarie-martie, ci la 1 ianuarie. Totodata, trebuie sa poata intra in program nu doar persoanele fizice, ci si cele juridice, sa poata fi incluse si autovehiculele comerciale usoare, nu doar autoturismele, si sa fie implicate si societatile de leasing", a precizat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania.

Peste 32.000 de masini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz in 2009, prin programul Rabla. Acestea reprezinta circa doua treimi din numarul total al autovehiculelor pentru inlocuirea carora statul isi propusese, la inceputul anului, sa aloce fonduri.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#programul rabla 2010 , #premier