Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Revista presei: Boc vorbeste de "sanatoriul de corupti", Solomon isi reia functia de primar

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 08:03
1608 citiri
Revista presei: Boc vorbeste de "sanatoriul de corupti", Solomon isi reia functia de primar

Subiectele politice tin si vineri prima pagina a cotidienelor centrale. Premierul Emil Boc il acuza pe Victor Ponta ca isi doreste reintoarcerea la Parchetul National Anticoruptie de pe vremea lui Adrian Nastase, care "prindea muste, nu rechini".

De asemenea, Antonie Solomon, fostul lider PDL Craiova, a redevenit primar, desi este acuzat pentru luare de mita. Acuzat este si Erdelyi Magyar Neppart - Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca si-ar fi falsificat listele cu semnaturile de adeziune.

Totodata, reprezentantii Guvernului ungar fac lobby pentru infiintarea Tinutului Secuiesc si critica subtil UDMR, in mod special pe Marko Bela.

"Boc: Romania poate ajunge sanatoriu de lux pentru corupti", titreaza Evenimentul Zilei, care prezinta comentariul premierului referitor la raportul pe justitie.

Un alt membru al PDL, de aceasta data Antonie Solomon, apare in paginile cotidianului Romania Libera, care prezinta "Cum a ajuns Solomon din nou primar".

Pe de alta parte, "Partidul cu care Laszlo Tokes vrea sa dezintegreze Romania si-a falsificat listele cu semnaturile de adeziune", este subiectul pe care il abordeaza Jurnalul National.

"Budapesta face bai de iredentism la Tusnad", scriu jurnalistii de la Adevarul, precizand ca premierul ungar Viktor Orban va participa vineri la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad.

Evenimentul Zilei: Boc - Romania poate ajunge sanatoriu de lux pentru corupti

Presedintele PDL, Emil Boc, a facut, intr-un comentariu despre raportul Comisiei Europene pe justitie, o comparatie intre modul in care se facea justitie in 2004 si modul in care se face acum.

"Comparati performantele Parchetului National Anticoruptie (PNA) de pe vremea lui Nastase cu performantele DNA-ului, DNA care astazi, alaturi de ANI si DGA, este apreciat de catre Comisia Europeana", a sustinut presedintele PDL, citat de Evenimentul Zilei.

"Daca Ponta, Antonescu si Nastase ar reveni la putere, Romania ar fi transformata intr-un sanatoriu de lux pentru marii corupti si ne-am intoarce la practicile PSD-ului din 2004", a continuat Emil Boc

Premierul l-a acuzat pe liderul PSD, Victor Ponta ca vrea "reintoarcerea la PNA-ul de pe vremea mentorului sau Nastase, PNA care prindea muste, nu rechini".

Romania Libera: Cum a ajuns Solomon din nou primar

In alta ordine de idei, edilul-inculpat al Craiovei, desi cercetat pentru fapte de coruptie, a fos repus in functie de judecatori.

Astfel, incepand de vineri, Antonie Solomon isi poate relua toate atributiile de primar, scrie Romania Libera.

Antonie Solomon este cercetat pentru ca ar fi primit 50.000 euro mita de la actionarul principal al firmei PIC Pitesti, Cornel Penescu, finatatorul clubului de fotbal FC Arges. In schimbul banilor, i-ar fi facilitat acestuia diverse servicii in Craiova.

Jurnalul National: Partidul cu care Laszlo Tokes vrea sa dezintegreze Romania si-a falsificat listele cu semnaturile de adeziune

Erdelyi Magyar Neppart - Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cunoscut drept partid al europarlamentarului Laszlo Tokes si-a falsificat listele cu semnaturile de adeziune.

La o prima vedere, semnaturile difera intre ele, insa, observate mai atent, se poate constata limpede, chiar si de catre o persoana fara expertiza grafologica, ca grupuri mari de semnaturi apartin aceleiasi persoane, avand aceeasi grafie, potrivit Jurnalul National.

Specificitati generale si speciale nu pot aparea intr-o asemenea proportie nici in cazul unor gemeni monogoti", spune unul dintre expertii grafologi consultati de jurnalisti.

Adevarul: Budapesta face bai de iredentism la Tusnad

Pe de alta parte, reprezentantii guvernului ungar fac lobby pentru infiintarea Tinutului Secuiesc si critica subtil UDMR, in mod special pe Marko Bela.

Premierul Viktor Orban va participa vineri la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, relateaza Adevarul.

Acordarea cetateniei ungare etnicilor maghiari din Romania ii face pe acestia sa ramana pe plaiurile natale, a asigurat, la Tusnad, Nemeth Zsolt, secretar de stat din Ministerul ungar de Externe.

"Intre romani si maghiari exista o legatura puternica. Infiintarea regiunii Tinutului Secuiesc nu ar slabi, ci mai degraba ar intari suveranitatea romaneasca", a subliniat oficialul ungar. Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a pledat la Tusnad pentru acordarea dreptului de vot etnicilor maghiari din tarile vecine Ungariei.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#emil boc raport mcv, #boc sanatoriu corupti, #Solomon primar Craiova inchisoare , #premier