S. Lazaroiu: Daca programul Guvernului esueaza, Boc trebuie sa demisioneze

Luni, 17 Mai 2010, ora 12:47
2080 citiri
S. Lazaroiu: Daca programul Guvernului esueaza, Boc trebuie sa demisioneze

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca autoritatile de la Bucuresti nu iau in calcul o crestere a taxelor, in urmatoarele sase luni, iar aceasta varianta ar fi posibila doar daca programul convenit cu FMI "va fi un esec".

"Daca programul Executivului esueaza, premierul trebuie sa demisioneze. Programul e bun asa cum e pe hartie. Dar, daca vor fi retractari, ezitari, cu siguranta nu-si va face efectul. Si Guvernul trebuie sa raspunda. Ar trebui sa vedem ce se intampla pana pe 31 decembrie, dar cred si mai repede se pot calcula efectele", a subliniat consilierul prezidential, pentru Gandul.

Din punctul sau de vedere, in acest moment, "orice crestere, cat de mica, a marilor impozite, TVA, cota unica, ar sufoca mediul privat".

Lazaroiu a tinut sa-i reproseze insa Guvernului Boc o anumita stangacie in comunicare si o anumita stangacie politica si a adaugat ca primul Guvern Boc, cladit pe alianta PDL-PSD, a fost caracterizat printr-o "anumita lipsa de fermitate", iar plecarea PSD de la guvernare a slabit actul executiv.

"A fost o mare eroare ca s-au retras de la guvernare in septembrie", a precizat el.

"Nu mai sunt bani pentru dezmat. Putem s-o mai ducem asa doi ani de zile, sa ne imprumutam de pe piata libera, de la FMI si ajungem in doi ani la o indatorare de 67%, ceea ce e enorm. Toata lumea se va intreba daca mai ai capacitate sa platesti, asta inseamna de doua ori PIB-ul Romaniei", a continuat el.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, consilierul lui Traian Basescu sustine ca ar fi o "probabilitate zero" pentru asa ceva.

Lazaroiu considera ca, la televiziuni, unii incearca sa instige la violenta si ca exista o ostilitate a patronilor celor doua trusturi (Realitatea si Intact) si o agenda politica ascunsa.

Presedintele isi va continua boicotul la adresa televiziunilor de stiri, patronate de Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu, a mai spus Sebastian Lazaroiu.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...