Sabia lui Damocles sta deasupra capului lui Boc (Opinii)

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 14:58
2736 citiri
Sabia lui Damocles sta deasupra capului lui Boc (Opinii)

Premierul Emil Boc este persoana care, in cele din urma, ar trebui sa-si faca mea culpa, sa treaca peste orgoliul personal si sa depuna demisia, bineinteles, nu oricum, ci in urma indicatiilor pretioase ale lui Traian Basescu.

Guvernul Boc, fara numar pentru ca nu se mai stie al catelea este, si-a asumat raspunderea pentru cele mai dure masuri financiare impotriva vointei populare, precum si pentru cele mai controversate legi din ultimii 20 de ani.

Pe de o parte, Guvernul a trebuit sa ia masuri economico-financiare radicale pentru a diminua efectele dezastruoase ale crizei economice mondiale, in vederea obtinerii unei stabilitati economice, pe de alta parte, a luat o serie de decizii radicale de reforma administrativa in aproape toate domeniile vietii economice, politice, sociale.

Aceste masuri nepopulare erau necesare, in primul rand, din cauza contextului social, economic, politic din Romania, in al doilea rand, climatului politic international, in special, situatia grea prin care trece Uniunea Europeana si la cerinta Fondului Monetar International.

Or, aceste aspecte il intereseaza mai putin pe cetateanul obisnuit, el constata pur si simplu ca nu-si mai poate plati ratele la banci, nu poate plati facturile la utilitati, nu-si poate lua medicamentele necesare, nu-si mai poate trimite copiii la scoala, nu mai poate asigura traiul zilnic pentru el si familia lui. Trist, revoltator si adevarat.

De altfel, in toate statele in care guvernele de dreapta au promovat politici antisociale agresive, echipa guvernamentala respectiva, in cele din urma, si-a dat demisia, sacrificand in felul acesta niste personalitati politice, dar au salvat partidul.

Picatura care a umplut paharul poate fi si recenta basculare de la Ministerul de Externe a domnului Teodor Baconschi, fara o consultare prealabila a liderilor PDL, fara consultarea sefului statului si intr-un mod neortodox.

Presedintele Romaniei trebuie sa rupa tacerea si sa hotarasca, daca nu cumva i-o ia Boc inainte cu demisia, una din cele doua posibilitati: demisia Guvernului Boc si constituirea unui guvern de uniune nationala sau guvern de tehnocrati ori mentinerea lui Boc cu consecintele de rigoare, adica distrugerea PDL-ului.

Esecul reuniunii extraordinare a Parlamentului de luni vine sa intareasca, daca mai era cazul, concluzia ca ar ramane o singura posibilitate si anume aceea a depunerii demisiei de catre premierul Boc.

Vor confirma seful statului si premierul proverbul romanesc: "da-i romanului mintea de pe urma"?. Ramane de vazut.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...