StabiloBocu' (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:33
6930 citiri
StabiloBocu' (Opinii)

L-ati vazut. A stat pavaza impotriva nametilor si s-a jucat cu lopata prin zapada. E prim-ministrul Romaniei. Omul zapezilor si spaima viscolului.

De cand Traian Basescu s-a spalat pe maini de toate si de toti, de frica milioanelor de romani nemultumiti, Boc a inteles mesajul in sensul lui extrem. Slujeste la propriu poporului.

De unde vorbele-i ieseau la foc automat cot la cot cu asumarile de raspundere, in dispretul reprezentantilor poporului, acum Emil Boc si-a orchestrat cel mai penibil spectacol din ultimii 22 de ani.

A speculat perfect ninsoarea care a blocat sudul Romaniei si gerul care l-a alungat si pe ultimul protestatar de la Universitate, a luat de brat simbolul national Arafat si a inceput sa se plimbe prin nameti in fata intregii prese.

Apogeul ridicolului in care s-a plasat premierul Boc dand cu lopatica mare cat el in nametii cat masina il reprezinta chiar locul unde s-a gasit prim-ministrul sa desfunde drumul. Unde? In fata unei masini de pe autostrada care fusese atat de busita intr-un accident incat, chiar si de-ar fi fost scoasa din nameti de inimosul premier, ea tot nu ar fi putut sa se miste de acolo.

Aceasta scena este perfecta pentru a intelege cu ce se ocupa prim-ministrul Romaniei zilele astea.

Pierzandu-si timpul in activitati fara sens sau care ar fi trebuit sa fie indeplinite de oricine altcineva din subordinea sa, Emil Boc isi tradeaza mai degraba frica si spaima de judecata poporului furios decat devotamentul sincer fata interesul public.

Daca poporul a fost intotdeauna calauza activitatii sale, asa cum incearca sa ne convinga acum, Emil Boc nu ar fi fost artizanul mut al celor mai multe legi neconstitutionale.

Daca Boc si-ar fi iubit cu adevarat populatia, daca singurul sau interes ar fi fost dorintele si nevoile romanilor, atunci nu si-ar fi asumat raspunderea inutil si doar in interesul partidului si al presedintelui, pentru proiecte despre care nu va sti niciodata daca poporul si le-a dorit ori ba. Si nu ar fi avut cum sa stie daca romanii vor sau nu marile sale reforme, impuse de criza si nu de vreo ideologie sau de vreun proiect, pentru simplul motiv ca nu a fost interesat sa-i asculte.

Iar acum, cand vocea multimii fierbe si a ajuns pana la usa Cotroceniului, cand PDL risca sa nu mai prinda nici macar 10% la alegeri, daramite sa coaguleze o alta majoritate, Emil Boc s-a intors si el brusc printre romani. Mimand gesturi fara rost si pe care nu le intelege.

In schimbul solidaritatii adevarate, autentice si conforme cu functia si importanta ei, Emil Boc ofera tardiv o ipocrita descalecare printre oamenii simpli din popor. Disperat sa imprastie multimea din Piata Universitatii pana la dezghetarea Romaniei, premierul stie ca sabia ii penduleaza desupra capului in timp accelerat.

Ma tem ca pentru Emil Boc, asemenea PDL, jocul s-a inchis, iar partida a luat sfarsit. Oricate lopeti ar manui Boc si oricate sosete ar mai impleti Udrea prin platourile televiziunilor.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com