Editorial: Tare-i capul Bocului!

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:48
3048 citiri
Editorial: Tare-i capul Bocului!
Foto: Arhiva

Multe i se pot imputa lui Emil Boc. De la faptul ca si-a desfiintat Cancelaria si a ramas fara niciun filtru in privinta actelor normative promovate pe masa sa, situatie care l-a pus de o groaza de ori in situatia de a cadea la examenul de constitutionalitate, taman el, dascal in materie, si pana la lipsa de strategie bugetara, fapt care hurduca pana la ametire caruta nationala, ramasa fara busola.

Si ca si cand n-ar exista destule pricini reale pentru a fi criticat, adversarii sai politici adauga la potolul electoral inventii. Nu e suficient ca a ajuns la sub zece procente la capitolul incredere, vor sa-l vada sub pamant. "Ce sanse ii dati premierului Boc?" "Cine-i Boc?"

Ultima gaselnita tintita spre a-i arata ipocrizia este povestea cu investitiile de la Rachitelele natale. Pe de-o parte, Boc taie lefuri si pensii, de cealalta, trimite acolo 5 milioane de euro intr-o sala de sport, un centru de zi pentru copii, canalizare, spatii verzi.

N-am considerat niciodata ca politicienii care-i imputa ca face niscai investitii, desi e criza, castiga electoral, dimpotriva. Romanii inteleg din asta ca premierul asigura niste locuri de munca si contribuie la ridicarea nivelului de trai al comunitatilor. Insa in "afacerea Rachitele", n-are nicio vina.

Lista localitatilor care primesc finantare pentru salile de sport prin Ministerul Dezvoltarii a fost aprobata in 2008 de Calin Popescu Tariceanu. E drept ca anul trecut, Elena Udrea a anuntat, intr-un exces de populism, ca taie Rachitele de pe harta programului, si acum, proiectul a primit acord de mediu, fara sa i se aloce si bani, dar poate spune cineva care este nocivitatea construirii unei sali de sport?

Mai departe - apa, canalizare, centru de zi pentru copii, parcari, spatii verzi. Televiziunile de stiri au alocat spatii largi de infierare: cu ce sunt mai calificati rachitenii sa aiba apa decat alte comunitati, la ce folosesc rondourile de flori, unde-i criza domnului premier?

O minima documentare le-ar fi aratat jurnalistilor-deontologi care servesc interesele USL ca infrastructura de care se vorbeste reprezinta materializarea Masurii 3.2.2. derulata prin Minsterul Agriculturii (bani europeni), iar restul investitiilor sunt tot fonduri comunitare, prin POS Mediu. De ce se asigura cofinantare? Pentru ca banii europeni se pierd, nu se reporteaza pana cand trece criza. Daca n-ar fi atrasi, ar constitui alt motiv de poceala.

...Nu inteleg, daca Boc e atat de tampit, de servil, de incompetent, de ce se aloca atata energie pentru a-i reteza gatul? De ce-si pun mintea cu el? Gafele sale pot face deliciul presei si fara ajutor. Sau e vorba despre teama ca, desi schioapata si insoteste mereu o lege buna cu o groaza de ineptii, Guvernul are sanse reale sa scoata tara din fundatura, si atunci, timpul incepe sa coste scump Opozitia?

Citește și:
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Senatoarea independentă Diana Şoşoacă s-a urcat pe o scena improvizată, duminică, în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de AUR, însă protestatarii i-au cerut să coboare şi i-au...
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...