Boc: Festivalul Peninsula ar putea fi organizat la Cluj-Napoca, in 2013

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 20:36
1689 citiri
Boc: Festivalul Peninsula ar putea fi organizat la Cluj-Napoca, in 2013
Foto: Arhiva

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, sambata, ca a avut discutii cu organizatorii Festivalului Peninsula privind mutarea acestuia de la Targu Mures, el precizand ca "exista toate sansele ca in iulie 2013 evenimentul sa fie organizat la Cluj".

Emil Boc a afirmat ca exista un acord de principiu incheiat intre organizatorii Peninsula si conducerea Primariei Cluj-Napoca vizand mutarea festivalului de la Targu Mures, discutiile incepand inca din vara acestui an.

"Sunt toate sansele ca in iulie 2013 Festivalul Peninsula sa se desfasoare la Cluj-Napoca, intr-o locatie care sa nu fie in centrul orasului. Am discutat cu organizatorii Peninsula inca in vara acestui an, dupa preluarea mandatului de primar si exista un acord de principiu privind organizarea festivalului la Cluj-Napoca.

Un anunt oficial il vom face dupa data de 15 ianuarie 2013. Mutarea Festivalului Peninsula la Cluj-Napoca se face in perspectiva desemnarii municipiului drept Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si a candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020. Peninsula va fi un eveniment de marca in 2015 in Cluj-Napoca", a spus Boc.

El a estimat ca la editia de anul viitor festivalul ar putea aduce la Cluj-Napoca peste 100.000 de participanti.

Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului "Peninsula", a declarat, sambata seara, corespondentului MEDIAFAX ca organizatorii evenimentului au avut cateva discutii cu municipalitatea din Cluj Napoca, in vederea mutarii evenimentului de la Targu Mures.

Potrivit acestuia, au fost analizate "cinci-sase" posibile locuri de desfasurare a festivalului, incepand cu anul viitor, insa nu a fost luata inca o decizie.

"Oficial, va pot declara ca sunt mai multe variante pentru desfasurarea evenimentului, anul viitor, printre care si o posibila mutare la Cluj. Am avut intrevederi cu conducerea orasului (Cluj Napoca - n.r.), dar nu e nimic sigur, nu am finalizat discutiile. Exista posibilitatea sa mutam festivalul. (...) Clujul are destul de multe avantaje. Nu este nimic sigur. La Cluj ar fi cinci-sase locatii posibile, se pare ca cea de pe Valea Garbaului ar fi ideala. O alta varianta ar fi ramanerea la Targu Mures, in aceeasi locatie de langa Complexul de Agrement si Sport Muresul", a spus Balazsi Pal Elod.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Peninsula Boc Cluj, #festival Peninsula 2013 , #Primaria Cluj