Boc: Ponta e iresponsabil, nu a iesit din cliseele loviturii de stat din 2012 (Video)

Joi, 04 Iulie 2013, ora 22:09
1918 citiri
Boc: Ponta e iresponsabil, nu a iesit din cliseele loviturii de stat din 2012 (Video)
Foto: Arhiva

Fostul premier Emil Boc sustine ca seful Executivului, Victor Ponta, este "iresponsabil din punct de vedere politic", in conditiile in care induce o suprapunere intre rezultatul de la referendumul din 2012 si populatia cu drept de vot, lucruri care "nu se confunda".

"Dupa declaratia facuta cu privire la referendumul din 2011 (2012 - n.red.) si faptul ca presedintele ar fi trebuit sa fie demis, pot spune ca Victor Ponta este un om iresponsabil din punct de vedere politic, pentru ca, in calitate de prim-ministru, ataca o decizie a CC care a fost data in baza datelor oferite de guvernul pe care l-a condus.

Validarea sau invalidarea referendumului s-a facut in baza datelor oferite de Guvernul Ponta, iar astazi Ponta ataca si decizia CC si propriul guvern pe care il conduce. In al doilea rand, este iresponsabil si pentru faptul ca incearca sa induca in opinia publica o suprapunere intre rezultatul de la referendum si populatia cu drept de vot. Or cele doua lucruri nu se confunda, asa cum vrea Victor Ponta", a declarat, joi, Emil Boc.

Potrivit acestuia, Institutul National de Statistica ofera, prin recensamant, date despre evidenta populatiei Romaniei, in timp ce populatia cu drept de vot este inregistrata la Ministerul Afacerilor Interne, unde se gaseste Registrul national al persoanelor cu drept de vot, in functie de situatia juridica a fiecareia.

Recensamantul a incins spiritele degeaba: Cifrele nu reprezinta populatia cu drept de vot!

"Nu orice cetatean care a implinit 18 ani are drept de vot, pentru ca exista si posibilitatea ca drepturile electorale sa-i fie suspendate pe o anumita perioada de timp. Dupa cum nu toata populatia Romaniei are drept de vot, intrucat cei sub 18 ani, evident, nu voteaza.

In mod vadit si voit, Victor Ponta face aceasta confuzie pentru a ataca din punct de vedere politic rezultatele referendumului din 2012. Ponta demonstreaza ca nu a depasit faza amatorismului politic, ramane prizonierul unor obiective politice marunte si nu a iesit din cliseele loviturii de stat din 2012", a subliniat Emil Boc.

Premierul Ponta a declarat joi ca datele recensamantului releva ca la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%.

Recensamantul rupe coabitarea? Ponta spune ca presedintele trebuia demis, Basescu ii raspunde ca e iresponsabil

"Am vazut si eu datele finale ale recensamantului, mai bine mai tarziu decat niciodata. Am fost peste 50% in 29 iulie care am dat 'lovitura de stat', cum ar spune unii ramasi in urma, dar nu ne mai foloseste prea mult acum, insa o sa va rog sa vedem cum adaptam totusi toata legislatia noastra la o realitate care acum nu mai e contestata de nimeni.

Cati suntem, cum se fac cvorumurile locale, nationale, liste permanente, pentru ca, din pacate, deciziile de anul trecut ale Curtii Constitutionale au reusit mai mult sa ne incurce decat sa ne lamureasca", a spus Ponta in sedinta de guvern.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a raspuns ca, odata cu intrarea in vigoare a Registrului Electoral, problema numararii si stabilirii numarului de alegatori in listele permanente nu mai tine de competenta Guvernului, ci a Autoritatii Electorale Permanente.

El a adaugat ca eventuala modificare a legislatiei in domeniu reprezinta o problema diferita.

"Deci voi nu va mai bagati, gata, am inteles, v-ati spalat pe maini, da-ti la altii! Deci, tu te-ai scos, nu mai ai tu treaba cu...", i-a replicat Ponta lui Stroe.

INS a publicat rezultatele finale ale recensamantului - suntem mai putini romani

16.269.839 de persoane din populatia stabila a Romaniei au 18 ani si peste, aceasta cifra nefiind insa si cea a populatiei cu drept de vot, care nu a fost prezentata joi, la anuntarea rezultatelor definitive privind populatia ale Recensamantului din 2011.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Boc Ponta iresponsabil recensamant, #Boc Ponta referendum recensamant, #Boc recensamant , #Primaria Cluj