Boc vrea alianta cu toata dreapta: Sa tragem la aceeasi trasura pentru a invinge PSD

Vineri, 30 Mai 2014, ora 15:50
2541 citiri
Boc vrea alianta cu toata dreapta: Sa tragem la aceeasi trasura pentru a invinge PSD

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat ca e necesar ca fortele aflate pe partea dreapta a esicherului politic trebuie sa evite dezbinarea si sa lupte impreuna impotriva PSD, "care poate fi batut".

"Partea buna este ca PSD poate fi batut, cu 37 la suta isi epuizeaza incet, dar sigur, nivelul de crestere, care poate atinge maxim 44 la suta, e nivelul maxim de crestere pentru PSD, cu conditia ca toti de pe dreapta sa traga la aceeasi trasura. PSD va incerca sa divizeze, daca as fi Ponta as incerca sa bag bota prin gard in fiecare zi si sa ii invrajbesc", a declarat Emil Boc, potrivit EVZ.

Despre fuziunea PNL-PDL, viitorul presedinte si Traian Basescu Interviu cu Valeriu Stoica

Fostul premier al Romaniei crede ca alianta intre PNL si PDL este "o directie corect inceputa, dar nu ar trebui sa se opreasca aici", pentru ca "15 si cu 12 fac 27 la suta, si alegerile prezindentiale se castiga cu 51 la suta, deci e nevoie de plus valoare".

Boc: Felicit PNL ca nu s-a vandut pentru un pumn de creitari

Emil Boc a felicitat PNL pentru ca "nu s-a lasat vandut pentru un pumn de creitari la PSD si la calul troian Tariceanu", dar a avertizat ca noua alianta a liberalilor cu PDL-ul sa nu se transforme intr-un front impotriva lui Traian Basescu.

"Am vazut cateva voci la liberali, pe domnul Orban 'Sa nu aud de Basescu'. De la democrat liberali mai rezervati putin, dar fara sa aiba o pozitie mai buna. Intr-o asemenea alianta nu ai voie sa respingi pe nimeni, pentru ca ai nevoie de fiecare vot de pe dreapta pentru a castiga.

Sper sa nu se duca intr-o alianta a orgoliilor. Nu vor putea castiga numai cei de la PNL si PDL. Este un lucru bun ceea ce s-a inceput dar nu ar trebui sa duca o alianta care sa duca la excludere a lui Traian Basescu", a mai spus Emil Boc.

Emil Boc a fost premier al Romaniei intre 2008 si 2012 din partea PDL. Dupa pierderea guvernarii in favoarea USL, Boc a avut o conduita politica mai retrasa, din functia de primar al Clujului. Dupa infiintarea Partidului Miscarea Populara, Emil Boc a sprijinit actiunile noii formatiuni politice, dar PDL a preferat sa nu ii retraga sprijinul.

PNL si PDL s-au aliat: Candidat unic la Presedintie

Dupa aflarea rezultatelor inregistrate in alegerile pentru Parlamentul European, PNL si PDL au initiat discutii privind o eventuala fuziune, pentru a propune un singur candidat la presedintia Romaniei.

In timp ce Crin Antonescu, presedintele PNL, nu a exclus posibilitatea ca si PMP-ul sa fie chemat in noua alianta, Vasile Blaga, presedintele PDL, a ironizat formatiunea sprijinita de presedintele Basescu.

La alegeri, PNL a obtinut 15%, PDL 12%, iar PMP 6%. Alianta PSD-UNPR-PC a castigat aproximativ 37% dintre voturi.

Citeste si:
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat într-o emisiune la TVR că ca discuta în partid situația Laurei Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei...