Ziare.com

Colectarea selectiva a deseurilor este obligatorie de luni la Cluj. Sanctiuni de pana la 40.000 de lei

Luni, 01 Iulie 2019, ora 07:42

   

Colectarea selectiva a deseurilor este obligatorie de luni la Cluj. Sanctiuni de pana la 40.000 de lei
La Cluj-Napoca incepe de luni, 1 iulie, colectarea selectiva a deseurilor pe patru fractii, respectiv plastic/metal, hartie/carton, sticla, deseuri reziduale/amestecate/menajere, la fel ca in vestul Europei.

Primarul localitatii, Emil Boc, a anuntat ca ridicarea deseurilor se va face cu masini speciale pentru fiecare fractie.

Este interzisa amestecarea deseurilor, precum si abandonarea si depozitarea acestora in afara spatiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011. Sunt prevazute sanctiuni cuprinse intre 1.000 de lei si 2.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 20.000 de lei si 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Cei care locuiesc la bloc vor folosi punctele de colectare din zonele de blocuri, in containere/pubele/puncte menajere ingropate, personalizate pentru fiecare fractie: plastic/metal - galben; hartie/carton - albastru; sticla - verde; deseuri reziduale - negru;

In acelasi timp, clujenii care locuiesc la casa vor colecta deseurile in sacii de plastic colorati specific, furnizati in mod gratuit de operatorul de salubritate, iar deseurile reziduale se vor colecta in pubela furnizata de operator.

Deseurile voluminoase precum mobilierul, covoarele, saltelele etc. vor fi ridicate gratuit, in cadrul campaniilor de colectare, in baza unui program stabilit, sau contra-cost, in afara programelor stabilite.

Imbracamintea si incaltamintea uzata pot fi depuse in containerele Asociatiei Caritas Cluj.

"De ce este importanta colectarea selectiva?

Se reduce poluarea cauzata de producerea si depozitarea deseurilor.

Se reduce consumul de resurse naturale neregenerabile

Se reduce consumul de energie", se mai precizeaza in postarea de pe pagina de Facebook a edilului.

Vezi mai multe detalii despre colectarea selectiva a deseurilor la Cluj:Programul de ridicare al deseurilor poate fi consultat si aici.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre colectare selectiva deseuri Cluj
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Boc acesta ar fi cel mai destept si mai inspirat primar, daca ar

spune clujenilor de la bloc, unde sa tina in minuscula bucatarie si "cutie" de sub chiuveta, 4 galeti ori 4 saci in care sa sorteze cele 4 grupe de materiale!
In Austria existau din 1990 "fabrici" in care gunoiul menajer este sortat in cele 4 grupe de materiale, astfel ca cetatenii de la garsoniere sau bloc sa nu populeze cu inca 4 saci menajeri, spatiul si asa limitat de locuit!Sigur ca si acum, bucatile mari de metal, lemn, sticla, etc. nu le arunca nimeni in pubela cu resturi alimentare, ci in cea de colectare pe tipurile respective de materiale...
Cine sta la vila - ca oamenii politici romani - nu-i interesat de neajunsurile colaterale imense provocate altora saraci, doar ca sa intre in istoria "salvarii planetei", cu 4 saci in casa!

 

 

.

Două amebzi serioase pentru primăria Clujului ... așa numitul bin cu hartie și carton este de obicei mult mai mare și se numește " Recycle Bin ". In el se colectează pe langă hartie și carton, sticlă ordinară, plastic și metal.

 

 

De ce este importanta colectarea selectiva

pentru ca usureaza munca de sortare a deseurilor, desi tarifele de colectare cresc. dublu avantaj pentru firmele de salubritate.

 

 

Oamenii să sorteze totul ! si tot ei să plătească deseurile...halal

după ce le-au mai plătit odată atunci cand
le-au cumpărat sub formă de ambalaje,etc
Deci să sorteze hărtia,plastic,fier,sticlă,
si alte deseuri si să le pună corespunzător
la containerele colorate...
ca apoi ,,băietii destepti,, să incaseze banii
de pe cantitătile imense de deseuri sortate.
Made in Romania...s-o intalnit hotul cu prostul.

 

 

in magazinele clujene s-au vandut deja cateva mii de reciclatoare

individuale a deseurilor * cetatenii nu doar sorteaza deseurile, le si recicleaza ei insisi * firma de salubritate vine doar sa incaseze banii

 

 

stupiditatea actiunii este ca firmele de salubritate nu sunt pregati

pregatite logistic * unde sa pui "4 fractzii" in trei containere cenusii pe care nu scrie nimic? * mentalitatea comunista si stupida a functionarimii statului a ramas neschimbata; in loc sa dai recompense pentru cei care selecteaza, birocratii vin cu pedepse pentru cei care nu selecteaza * si apropo, pedepsele sunt colective, nu se poate identifica exact cine selecteaza si cine nu selecteaza * o mare vrajeala colectarea asta "selectiva"

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor