Emil Boc a acceptat sa faca parte din Fundatia Miscarea Populara

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 13:34
3696 citiri
Emil Boc a acceptat sa faca parte din Fundatia Miscarea Populara
Foto: B1 TV

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat, duminica, ca a acceptat sa faca parte din Fundatia Miscarea Populara.

"Am acceptat invitatia lui Marian Preda de a face parte din Fundatia Miscarea Populara", a spus Emil Boc, adaugand ca poate contribui la unificarea dreptei si castigarea alegerilor din 2014.

Fostul premier a mai declarat ca actuala Putere nu face decat sa tina in Guvern oameni cu un "picior in puscarie", asa ca mesajul transmis sufera si el.

"Cand tii in Guvern oameni la un pas de puscarie sau cu procese pe rol, ce mesaj transmiti?", a declarat Boc, la evenimentul organizat de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca.

Traian Basescu: Fundatia Miscarea Populara a nascut un copil prematur, dar inteligent - PMP

"Cum puteti sa dati un mesaj de incredere?", a revenit el, mentionand ca romanii "vad diferenta intre ce a fost cand eram la guvernare, cand statul de drept era aparat (...), cand erau importante prestigiul institutiilor si mesajul pe care il dai oamenilor" si situatia actuala.

Basescu, la Cluj: Avem o problema in interiorul societatii romanesti, care este extrem de toleranta la coruptie

Fostul premier a atras atentia ca "nicaieri in UE nu veti gasi atacuri brutale la adresa statului de drept", asa cum se intampla in Romania, sustinand ca institutiile democratice nu pot functiona fara democrati.

Atacand subiectul reformei constitutionala, Emil Boc a afirmat ca, in prezent cei de la Putere sunt "orbiti de ambitii". Potrivit acestuia, este obligatoriu sa fie stabilite limitele puterii. "Puterea trebuie sa opreasca puterea prin mecanismele constitutionale", a spus el, mentionand ca "e nevoie de echilibrul institutiilor in stat. Cum l-ai dezmembrat, democratia e in pericol", a punctat el.

Emil Boc e de parere ca acesta e drumul pe care a pornit Romania, din cauza politicienilor USL, ceea ce pentru Romania poate insemna inclusiv "probleme cu fondurile europene".

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Poza Cob
Cob
rank 5
Ziare.com ! Anuntati-ne cand Boc s-a si inscris in FMP.