Premiera in Romania: Orasul care a lansat singurul ghid turistic pentru nevazatori

Miercuri, 14 August 2013, ora 19:11
1176 citiri
Premiera in Romania: Orasul care a lansat singurul ghid turistic pentru nevazatori

Primaria Cluj-Napoca a lansat, miercuri, in premiera nationala, primul ghid turistic al orasului in alfabetul Braille, intr-un tiraj initial de doua sute de exemplare, finantarea fiind asigurata din fonduri europene.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca noul ghid arata faptul ca autoritatile sunt atente la turistii care ajung sa viziteze orasul.

"Lansam in premiera in Romania primul ghid turistic al orasului pentru nevazatori realizat de Primaria Cluj-Napoca in cadrul proiectului european 'La pas prin orasul comoara'. Ghidul a fost tiparit intr-un tiraj de 200 de exemplare cu sprijinul profesorilor de la Liceul pentru Deficienti de Vedere din Cluj-Napoca.

Daca va fi cazul vom suplimenta tirajul. Acest ghid arata dimensiunea europeana a orasului si grija fata de toti turistii, carora le sunt puse la dispozitie material informative de toate genurile. Pentru noi, persoanele nevazatoare sunt cetateni ai orasului, au aceleasi drepturi si merita aprecierea noastra", a spus Boc.

Emanuel Boboiu, profesor la Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, a citit din ghid si a spus ca ideea editarii acestuia este "foarte buna".

"Destul de rar se intampla sa gasim astfel de material turistice accesibile pentru nevazatori. Era nevoie, cu siguranta, de un astfel de ghid, sa ne putem informa si noi alaturi de persoanele vazatoare", a afirmat Boboiu.

Ghidul cuprinde informatii despre istoria municipiului Cluj-Napoca, edificii religioase, statui, palate, muzee, arta si cultura, dar si informatii practice pentru turisti.

Tiparirea ghidului a costat 2.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#ghid turistic Braille Cluj, #ghid turistic nevazatori Cluj, #Boc ghid turistic Braille , #Primaria Cluj