USL Cluj a atacat cu recurs validarea lui Emil Boc in functia de primar

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 13:24
1895 citiri
USL Cluj a atacat cu recurs validarea lui Emil Boc in functia de primar

Conducerea USL Cluj a depus, vineri, la Judecatoria Cluj-Napoca, recurs la sentinta de validare a lui Emil Boc in functia de primar al municipiului si a cerut invalidarea alegerii, sustinand ca acesta a ajuns in functie in baza unei "fraude electorale".

Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, a declarat, vineri, ca USL a decis sa inainteze recurs la sentinta de validare a lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Am decis in USL contestarea la Judecatoria Cluj-Napoca a validarii lui Emil Boc in functia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Am depus, vineri, recurs in termenul legal de 15 zile intrucat consideram ca alegerea sa s-a bazat pe o frauda electorala, pe care noi am semnalat-o la vremea respectiva atat la Biroul Electoral Judetean, cat si la Biroul Electoral Central. Recursul se va judeca la Tribunalul Cluj", a spus Nicoara.

Rezultate Alegeri Locale 2012

In recursul depus la instanta se cere "invalidarea alegerii lui Emil Boc in functia de primar al municipiului Cluj-Napoca" pe motiv ca acesta a fost ales "prin frauda electorala", existand "vadite incalcari ale legii civile si electorale".

"Frauda electorala a constat in faptul ca atat in cursul procesului de votare, cat si in derularea activitatii de numarare a voturilor si incheiere si transmitere a proceselor-verbale privind stabilirea rezultatului votarii pentru alegerea primarului, reprezentantii USL au semnalat o serie consistenta de nereguli care sunt in masura sa vicieze rezultatul final al votului si sa deturneze manifestarea de vointa exprimata de alegatori", se arata in document.

Emil Boc va depune juramantul, vineri, ca primar in cadrul sedintei de constituire a Consiliului Local Cluj-Napoca, programata de la ora 14.00.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat ca in urma depunerii recursului de catre USL Cluj nu se suspenda sentinta de validare a lui Emil Boc in functia de primar.

Emil Boc, la al treilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca

Primarul ales al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost validat in functie, marti, de Judecatorie. Astfel, Boc va redeveni primarul Clujului, el revenind "acasa" dupa mai bine de trei ani.

Boc a fost primar al Clujului din 2004, cand a castigat alegerile in fata lui Gheorghe Funar. Mandatul sau a fost reinnoit la alegerile locale din vara anului 2008, cu un scor foarte bun. Presedintele Basescu mentiona, cu acea ocazie, ca toti politicienii si analistii care l-au criticat si au ras de Boc pentru ca ar fi "trompeta" sau "marioneta" sefului statului ar trebui sa ii ceara scuze primarului Clujului, dupa scorul electoral obtinut de acesta.

La finele anului 2008, Boc a devenit premier, iar in luna aprilie a acestui an, dupa demisia de la sefia Executivului, si-a anuntat candidatura la Primaria Cluj-Napoca.

La alegerile din 10 iunie, seara, unele exit poll-uri il indicau pe Marius Nicoara (USL) castigator al alegerilor pentru Primaria Cluj-Napoca. Potrivit datelor finale ale BEJ Cluj, Emil Boc a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), in timp ce Marius Nicoara (USL), principalul sau contracandidat, a obtinut 52.251 de voturi (39,53%), diferenta dintre cei doi fiind astfel de 1.423 voturi.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...