Baza sportiva de peste cinci milioane de euro in Manastur, cel mai mare cartier al Clujului

Luni, 29 Iunie 2020, ora 21:58
4655 citiri
Baza sportiva de peste cinci milioane de euro in Manastur, cel mai mare cartier al Clujului

Lucrarile la o baza sportiva din cel mai mare cartier din Cluj-Napoca, proiect in valoare de peste cinci milioane de euro, au inceput luni. Pana in luna septembrie 2021, firmele angrenate in proiect trebuie sa amenajeze aproape 42.500 metri patrati cu terenuri pentru sporturi individuale sau de echipa, precum si zone de recreere sau un amfiteatru in aer liber.

Spatiul denumit "La terenuri" din cartierul Manastur, cel mai mare din Cluj-Napoca, cu aproape 90.000 de locuitori, va deveni in mai putin de doi ani o baza sportiva la nivel european, dupa cum a anuntat, luni, primarul municipiului, Emil Boc. Edilul a batut simbolic "primul tarus" al lucrarilor. Suprafata este de 42.410 metri patrati si este situata la liziera Padurii Faget.

Potrivit Primariei Cluj-Napoca, baza sportiva va fi organizata pentru activitati sportive in aer liber (terenuri pentru tenis de camp, baschet, mini fotbal, badminton, volei etc.), activitati sportive in spatiu inchis (squash, tenis de masa, studio yoga/aerobic/fitness etc.) si va mai include zone de recreere, de skatepark, fitness si cu aparate si echipamente pentru parkour, o pista de alergare, precum si un amfiteatru care sa poata fi transformat in sezonul rece in patinoar.

Proiectul include si amenajarea de parcari auto si pentru biciclete, rasteluri bike sharing (41 rasteluri x 2 locuri), statii de incarcare pentru biciclete si trotinete electrice.

De asemenea, iubitorii de arta vor avea ocazia sa experimenteze grafitti pe un perete amenajat special, iar copiii vor avea zone dedicate, cu trasee si diferite jocuri. Alte dotari: Wi-Fi, supraveghere video, cai de acces conectate cu toate zonele adiacente, facilitati alimentatie publica.

Lucrarile vor fi executate de o asociere formata din cinci firme, iar valoarea contractului este de 26.581.616,15 lei, fara TVA, adica peste cinci milioane de euro, potrivit autoritatilor locale.

Citeste si:
Operatiunea Hiroshima - Pe vremea când se potcovea puricele (ep.5)
Operatiunea Hiroshima - Pe vremea când se potcovea puricele (ep.5)
Hai că m-am lăsat furat de farmecul lui Grigori și am ajuns prea departe. Să ne întoarcem la București, să va deapăn povestea de-a fir a păr. Că doar începutul e ca-n povești: Peste...
Loviturile date de trei interlopi periculoși din Ardeal în Ungaria. S-au dat polițiști și au jefuit două familii din Debrecen
Loviturile date de trei interlopi periculoși din Ardeal în Ungaria. S-au dat polițiști și au jefuit două familii din Debrecen
Trei interlopi periculoși din Ardeal au fost arestați preventiv în baza unor mandate europene emise de autorități judiciare din Ungaria. Adrian Groșan, Todică Alex Mihai din...
Sursa: NEWS.RO