Boc: 10,8 milioane de romani nu platesc contributii de Sanatate

Miercuri, 25 August 2010, ora 21:11
4186 citiri
Boc: 10,8 milioane de romani nu platesc contributii de Sanatate

In Romania exista 10,8 milioane de persoane care nu platesc contributii de Sanatate, motiv pentru care este nevoie de o largire a bazei de impozitare in cazul celor care, pana acum, nu contribuiau, dar desfasurau activitati economice, a afirmat, miercuri, primul-ministru Emil Boc.

"Toata lumea intreaba de ce nu sunt bani suficienti pentru un anumit domeniu, ei bine trebuie sa stim, de exemplu, ca exista 10,8 milioane de romani care nu platesc contributii de Sanatate, dar vrem o Sanatate performanta.

Si atunci avem nevoie de o largire a bazei de impozitare la aceia care pana acum nu plateau, dar desfasurau activitati economice. Normal ca aceia care pana acum nu plateau aceste lucruri, fiind pusi in situatia sa plateasca contributii, evident ca sunt nemultumiti", a afirmat Emil Boc, miercuri, la Radio Romania Actualitati.

Seful Executivului a sustinut ca foarte multe persoane au profitat de legea privind drepturile de autor, ca un mecanism de a evita sa plateasca contributiile sociale.

El a subliniat ca, in loc sa beneficieze de avantajele drepturilor de autor artistii, creatorii, legea a fost aplicata abuziv, astfel incat sub incidenta ei intrau chiar si soferi sau mecanici.

"Acum, noi am strans surubul si am spus: fratilor, toata lumea trebuie sa respecte legea. Cei care sunt cu adevarat si intra sub incidenta drepturilor de autor categoric beneficiaza de prevederile legii, cei care care au incercat si incearca sa foloseasca legea ca un mijloc sa nu plateasca dari catre stat nu se mai poate", a spus Boc.

Premierul a afirmat ca, indiferent ca tara este in criza, actul de cultura trebuie sprijinit si ca intr-o societate Cultura nu trebuie pusa la colt.

El a amintit ca in discutiile, de miercuri, de la Palatul Victoria, cu reprezentantii artistilor s-a avut in vedere si modificarea Legii drepturilor de autor.

De asemenea, s-a mai decis ca o comisie interministeriala condusa de vicepremierul Marko Bela sa analizeze modificarea Legii drepturilor de autor, a Legii sponsorizarii si a Legii timbrului cultural, pentru ca aplicarea acestor acte normative sa aduca mai multa sustinere, inclusiv financiara, activitatii culturale, a completat Boc.

"In fapt, nu cei care sunt cu adevarat creatori si care beneficiaza de drepturi de autor sunt problema, ci aceia care incearca sa utilizeze legea drepturilor de autor ca o pavaza sa nu plateasca aceste contributii la bugetul de stat", a conchis seful Executivului.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...