Ziare.com

Boc a discutat cu FMI extinderea garantiilor pentru absorbtia fondurilor UE

Sambata, 23 Ianuarie 2010, ora 19:23

   

Boc a discutat cu FMI extinderea garantiilor pentru absorbtia fondurilor UE
Primul-ministru Emil Boc si ministrul de Finante Sebastian Vladescu au discutat sambata cu reprezentanti ai FMI, ai CE si ai BM, unul dintre subiecte reprezentandu-l extinderea plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale in vederea intaririi capacitatii de absorbtie a fondurilor europene.

"Primul-ministru Emil Boc si reprezentantii delegatiilor au discutat si alte aspecte legate de nevoia extinderii plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale in vederea intaririi capacitatii de absorbtie a fondurilor europene si a cofinantarii proiectelor, in special cele ale administratiilor locale si ale altor structuri care gestioneaza fonduri europene", se arata in comunicatul de presa al Guvernului, remis ulterior intalnirii primului-ministru Emil Boc si ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

De asemenea, in cadrul intalnirii au fost subliniate si progresele "facute pe linia principalelor angajamente din 2009 si au fost discutate o parte din prioritatile legislative ale acordului cu organismele internationale, cu accent pe Legea responsabilitatii fiscale si Legea reformei sistemului de pensii".

"Discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale vor continua si in perioada urmatoare, inclusiv la nivelul ministerelor de resort", se mai spune in comunicatul citat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La intalnirea de sambata, de la ora 15.00, au participat premierul Boc, ministrul de Finante Sebastian Vladescu, secretarii de stat in Ministerul de Finante Bogdan Dragoi si Gheorghe Gherghina si Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului. Fondul Monetar Internationale a fost reprezentat de seful misiunii Jeffrey Franks si Tonny Lybek, reprezentant regional pentru Romania si Bulgaria, dar si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Din partea Bancii Mondiale au fost prezenti Swati Gosh, Francois Rantrua si Stefan Nanu, iar Comisia Europeana a fost reprezentata de Matthias Mors, director ECFIN, si Fabienne Ilzkovitz.

Situatia absorbtie fondurilor europene a fost pusa in discutie si de presedintele Traian Basescu, intr-o discutie avuta joi cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii. "Aici avem o problema uriasa, probabil ati vazut deja bugetul pe anul acesta", i-a spus Basescu reprezentantului BEI, care a precizat ca nu a vazut proiectul de buget pe 2010 in forma sa finala.

"Este inca pe biroul meu, la promulgare, dar inca ma uit la cifre. Nu sunt foarte satisfacut uitandu-ma la cifre, sincer vorbind. Exact in ce priveste capacitatea noastra de a absorbi fondurile europene, mai ales in sectorul transporturilor, exista o lipsa de fonduri pentru a indeplini obligatia de a cumpara pamant, de a ne indeplini obligatia privind contributia nationala. Aici trebuie sa gasim o solutie chiar cu FMI", a spus seful statului roman.

Sursa: rNews

Articol citit de 1000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum se astepta ca UE sa BM sau FMI sa le dea banii pe care sa-i foloseasca pentru plata pamantului pus deoparte pentru plantatii de portocali... acum este exact acelasi cu cel necesar pentru autostrazi...

Acum nu se mai planteaza portocali pentru ca e criza imobiliara... cel mai bine e sa primesti o carutza de bani de la stat... care stat plateste la valoarea creditelor bancare pe care le-ai angajat atunci cand ai cumparat pamantul ala pe unde trec autostrazile... ca doar de aia ne-am chinuit sa rabdam in opozitie sa ne conduca un guvern minoritar... romanii de succesuri au cautat pamanturi pentru autostrazi.. dupa ce am emanat legea nr.247/2005...h.g.nr.890/2005 si Ordinele directorului ANCPI(subordonata Ministerului Internelor si Reformei Administrative) nr.633/2006 si 634/2006 in care art 13, litera g) prevedeau abuziv ca primarul vizeaza si semneaza planuri parcelare necesare pentru ca proprietarii sa-si faca cadastrul... care nu se facea daca aveai terenul pe unde treceau alte interese...modificai actul de proprietate altfel niet cadastru! He he he.

 

Prietenia cu Alianta D.A.riceanu sa traiasca!

Si cu cei care ne-au ajutat alegeri a fost greu... nici portocali nu mai plantam nicidecum autostrazi... am avut pamant pentru toate curtile, inclusiv cele straine...
Bugetul il vrem mai mare si ne punem pe picioare!

Daca votati asa de portocaliu... ce ziceti... pot sa atasez si imagini de documente publice pe site-ul vostru care sa declansheze niste cercetari penale ?

asta ca sa va mai imbunatatiti ideeile despre ce se poate dovedi si despre ce nu se poate... He he he
Intotdeauna vor exista functionari publici care stiu si pot dovedi multe... mai multe decat credeti voi...

informatii nene nu jucarie !

fisiere pe leptop ai ? wav-uri inregistrate? hartie igienica folosita cu schita cash-flow-ului ? posteaza-le undeva sau poate faci un parteneriat cu domnul Gadea. Popor de nemultumiti ce suntem !

Datele sunt in arhivele institutiilor publice si pe la notarii publici fraiere, mai cauta pe la ministere printre hartiile de la cosul de gunoi

Va e frica sa nu apara prin presa internationala ? Stii, coruptia sa prescrie de la 10 ani in sus asa ca mai este timp sa descoperim minunile...

@www.ziare.com - Va rog sa notati ca am apreciat ca userul care a trimis mesajul de mai jos nu are cont pe ziare.com si ca interpretez nick-ul ca pe o amenintare la adresa mea din partea www.ziare.com. Nu distrugeti datele de identificare din baza de date

"samoritu'
raspunde:
astazi, 20:33
informatii nene nu jucarie !
fisiere pe leptop ai ? wav-uri inregistrate? hartie igienica folosita cu schita cash-flow-ului ? posteaza-le undeva sau poate faci un parteneriat cu domnul Gadea. Popor de nemultumiti ce suntem ! "

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor