Boc: Antena3 si Realitatea TV dezinformeaza romanii (Video)

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 15:40
7506 citiri
Boc: Antena3 si Realitatea TV dezinformeaza romanii (Video)

Premierul Emil Boc a acuzat miercuri televiziunile de stiri ca dezinformeaza opinia publica, sustinand ca in repetate randuri a dorit sa prezinte punctul de vedere al Guvernului la Antena 3 sau Realitatea TV si nu i-a fost permis.

Intr-o discutie cu reprezentantii presei, seful Executivului a intrat intr-o altercatie verbala cu Sorina Matei de la Antena 3, careia i-a reprosat ca atat postul la care lucreaza, cat si Realitatea TV dezinformeaza populatia, neprezentand toate punctele de vedere ale institutiilor implicate intr-o stire.

Suparat, premierul a pus mana pe un microfon de presa intrand astfel in conflict cu jurnalistii care l-au atentionat asupra gestului facut.

"Doresc sa comunic cu romanii lucrurile pe care le face Guvernul. Curg dezinformarile pe diferite posturi de radio si televiziune. Romanii trebuie sa stie ca Realitatea si Antena 3 dezinformeaza romanii si am argumente foarte clare. Antena 3 a si primit de la CNA amenda, probabil urmeaza si Realitatea. Cele doua televiziuni de stiri incearca sa induca informatii false catre populatie".

Boc a dat ca exemplu problema unui presupus al saselea post de secretar de stat la Ministerul Economiei si a sustinut ca Realitatea Tv nu a permis purtatorului de cuvant al Guvernului sa dezminta in direct aceasta informatie.

"Purtatorul de cuvant a vrut sa intre in direct la Realitatea sa explice ce nu este adevarat si nu a fost lasat sa intre (...) La Ministerul Economiei nu sunt 6 posturi de secretari de stat, ci au ramas cinci pozitii. A incercat purtatorul de cuvant la Realitatea sa intervina. Nu i s-a permis acest lucru", a precizat Boc.

Ca sa isi sublinieze ideea premierul Boc a insfacat microfonul reporterului Realitatea TV, pentru a nu mai fi intrerupt cand vorbeste. Premierul nu stia ca nu este in direct la acest post.

Sorina Matei de la Antena 3 a replicat: "Politica editoriala o fac ziaristii", la care Emil Boc a completat: "Politica editoriala o faceti dumneavoastra, dar nu aveti dreptul sa dezinformati. Nu trebuie sa va suparati cand spunem lucrurilor pe nume. Daca nici purtatorul de cuvant al Guvernului nu este lasat sa corecteze ceea ce spuneti dumneavoastra cu buna stiinta sau cu rea stiinta, Romania nu este o societate democratica. Potrivit Constitutiei, serviciile de radio si televiziune, indiferent ca sunt publice sau private, au obligatia sa informeze corect opinia publica".

Intrebat daca isi doreste emisiune la TVR, Boc a sugerat ca nu va renunta la obtinerea unui spatiu de emisie la televiziunea publica pentru a informa corect populatia despre masurile Guvernului.

"De foarte multe ori intoxica romanii cu lucruri neadevarate care nu au niciun fel de fundamentare in guvern, iar primul-ministru are obligatia sa vina, si eu am crezut ca pe postul public de televiziune am obligatia sa vin atunci cand mi se da voie, sa spun romanilor ceea ce se discuta in Guvern. Politica o faceti dumneavoastra, dar nici dumneavoastra nu aveti voie sa dezinformati opinia publica", a conchis Boc.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
I.E.Feher
rank 1
Ceva nu este in regula cu reactiile unor forumisti-poti fi pro partidul A sau B, dar sa nu-ti doresti o televiziune publica serioasa este ANORMAL