Boc discuta cu Ialomitianu si Ariton despre problemele din minerit

Luni, 07 Februarie 2011, ora 15:08
712 citiri
Boc discuta cu Ialomitianu si Ariton despre problemele din minerit

Boc s-a intalnit, luni, la Palatul Victoria, cu ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu si cu ministrul Economiei, Ion Ariton, pe tema problemelor din minerit.

Ministrul Economiei Ion Ariton s-a intalnit cu liderii sindicali din minerit duminica, iar in urma intalnirii a declarat ca nu se doreste ca sectorul mineritului sa dispara, ci, din contra, se doreste "sprijinirea mineritului si crearea mai multor locuri de munca".

"Vreau ca aceste locuri de munca sa fie salvate pe termen mediu si lung. Zona trebuie dezvoltata si pe alte tipuri de activitati si trebuie gasite si alte alternative", a declarat si ministrul Muncii, Nelu Ioan Botis, prezent la randul sau la intalnire.

Intalnirea dintre premier si ministri au loc in conditiile in care, sambata, cinci mineri si-au pierdut viata in urma unei explozii de la mina Uricani, in judetul Hunedoara.

Explozie la Mina Uricani - cei 5 electricieni au fost gasiti morti

Cei cinci erau intr-o zona din galeria principala unde efectuau un program de revizie la un post de transformare care alimenteaza retelele electrice din subteran. Minerii aveau intre 30 si 35 de ani, iar unii dintre ei aveau si copii.

#Emil Boc, #Boc minerit, #Boc Ialomitianu Ariton, #explozie mina Uricani , #stiri Emil Boc