Ziare.com

Boc: Exista resurse pentru salariile din MAI pana la finalizarea restructurarilor

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 18:14

   

Boc: Exista resurse pentru salariile din MAI pana la finalizarea restructurarilor
Premierul Emil Boc a comentat marti respingerea de catre Senat a legii privind restructurarile din MAI, explicand ca exista bani la buget pentru plata salariilor angajatilor ministerului "pana la finalizarea procesului de restructurare".

"Legea este in Camera decizionala, in Camera Deputatilor, si nu in Senat si pana la adoptare vor exista resursele financiare pentru acoperirea drepturilor salariale. (...) In buget exista resursele necesare pentru a plati, atat cat este nevoie, pana la finalizarea procesului de restructurare", a comentat primul ministru.

Plenul Senatului a respins luni proiectului de lege privind disponibilizarile din MAI, in conditiile in care reprezentantii puterii nu au strans numarul necesar de voturi pentru adoptarea acestei legi organice, adica 69.

Senatul a respins disponibilizarile din Ministerul de Interne

Decizia finala apartine Camerei Deputatilor, unde actuala coalitie de guvernare detine majoritatea.

Proiectul de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), inclusiv prin reducerea numarului de personal, a fost aprobat in 7 martie de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, potrivit unor surse oficiale.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor