Boc: Ministrii sa plece in zonele inundate, prefectii sa renunte la concediu

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 15:23
2418 citiri
Boc: Ministrii sa plece in zonele inundate, prefectii sa renunte la concediu

Premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, sa plece in zonele inundate pentru "a preveni alte pierderi de vieti umane".

Premierul le-a cerut si prefectilor din judetele afectate sa isi amane concediile.

"Vreau sa fie foarte clar, dupa aceasta sedinta de Guvern, niciun ministru nu are alta prioritate mai mare decat aceea de a fi prezent in teritoriu, in toata tara, acolo unde sunt inundatii si probleme.

Deci, dupa ce s-a terminat aceasta sedinta de Guvern, vom stabili in cadrul Guvernului zonele in care ministrii vor fi prezenti", s-a adresat Boc membrilor Cabinetului.

Vezi drumurile blocate si trenurile anulate, din cauza inundatiilor

"Pana cand se termina inundatiile nu avem alta prioritate mai mare si alt lucru de facut decat a fi in locurile unde se resimte nevoia prezentei ministrilor in judetele afectate de inundatii, pentru a finaliza si evaluarea pagubelor si, mai ales, pentru a preveni alte pierderi de vieti umane, prin coordonarea cu autoritatile locale"a mai spus el.

Seful Executivului i-a mai cerut ministrului Internelor sa dispuna ca prefectii sa isi amane concediile de odihna, daca acestea au fost deja planificate, iar pe cei care sunt deja in concediu sa ii cheme la locul de munca.

Stare de alerta de inundatii - urmareste evolutia minut cu minut

Numarul victimelor inundatiilor a ajuns la 22, dupa ce autoritatile au gasit corpul si celei de-a doua dintre persoanele disparute in judetul Caras-Severin, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate, 2.917 locuinte au fost inundate si 206 distruse, potrivit ultimei centralizari prezentate la Guvern.

Inundatii in Valcea si Covasna in urma unor ploi torentiale

Premierul Emil Boc a anuntat, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, ca au fost deja distribuite de la Rezervele de Stat paturi, conserve, apa si carburantii necesari interventiei autoritatilor. Boc a mai cerut sa fie puse la dispozitie locuintele modulare ramase din anii anteriori, pentru cei care au ramas fara case.

Citeste si:
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputatul UDMR Csoma Botond l-a criticat pe primarul Clujului, Emil Boc, după ce s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, și a declarat că a găsit cu acesta ”puncte comune.” Într-o...
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Emil Boc și Florin Cîțu s-au arătat nemulțumiți de atacurile lui Rareș Bogdan la adresa PSD. Cei doi i-au transmis eurodeputatului PNL că pune în pericol guvernarea, susțin surse politice...
Comentarii
THEO
rank 5
Domnu'Boc! Cand va duceti seara la Cotroceni sa luati indicatiile pentru a doua zi...
bagatorudesama
rank 5