Ziare.com

Boc s-a intalnit cu insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 19:04

   

Boc s-a intalnit cu insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti
Primul-ministru Emil Boc a avut, marti, la Palatul Victoria, o intrevedere cu doamna Jeri Guthrie-Corn, insarcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti.

In cadrul acestei intrevederi, cei doi oficiali au discutat despre masurile pe care ambele tari le-au decis pentru limitarea efectelor crizei economice, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

In acest context, doamna Jeri Guthrie-Corn si-a exprimat convingerea ca decizia Executivului roman de a contracta un imprumut de la Fondul Monetar International si de la Comisia Europeana este una "inteleapta", menita sa protejeze populatia de eventuale consecinte ale crizei economice.

Seful Executivului a evidentiat ca cele 6 miliarde de euro ce vor proveni din imprumutul de la Comisia Europeana vor asigura finantarea deficitului bugetar, provenit din directionarea fondurilor catre investitii.

Primul-ministru a reamintit faptul ca 20% din incasarile la buget vor fi
directionate spre investitii, ca una dintre principalele masuri de pastrare a locurilor de munca. In acest context, premierul Emil Boc a subliniat faptul ca Executivul va pune in practica o serie de reforme majore.

In primul rand, va fi operata descentralizarea administrativa pentru a da autoritatilor locale parghiile necesare in luarea rapida a unor decizii.

De asemenea, Guvernul are in vedere promovarea si implementarea principiilor responsabilitatii fiscale, astfel incat rectificarile bugetare sa nu mai poata constitui prilej pentru ca banii alocati investitiilor sa fie redirectionati catre consum. Un alt obiectiv al Executivului este promovarea unei legi a salarizarii unice in sistemul bugetar.

Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost legat de realizarea Autostrazii Transilvania, lucrarea pe care compania americana Bechtel o executa in Romania.

Primul-ministru a precizat ca acest proiect este foarte important pentru Romania si este esential ca recentele angajamente asumate
de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si compania Bechtel sa fie respectate.

In cadrul intrevederii, cei doi oficiali au discutat si despre programele comune implementate de Romania si Statele Unite, punand accent pe schimbulde experienta in cadrul universitatilor.

A.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 824 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...nu am inteles ,de ce ne spune noua ca este....

...insarcinata!

 

pai

daca ia dat boc limbiinkur sigur ca e insarcinata!ca ce altceva ar putea mascariciul asta?

utecistu

...pana mai deunazi spunea ca afacerea bechtel e un jaf, ca e un contract oneros al psd, iar acum, linge cu spor unde a scuipat...

UTECISTULE

inca nu ai invatat oare ca dace e american si jaful este o binefacere pentru noi.Acum ce concluzie am tras eu.I-mi aduc aminte de comunicatele in care Ana Pauker se intalnea ci Tov,Andrei Ianuarevici vishinsky si discutau "probleme de interes comun.Comunicatele erau tot lungi,nu intelegeai nimic dar se terminau "?"frumos."Tovarasa a multumit Geberalissimului Stalin pentru ajutorul neprecupetit al U.S. adica pentru ce ne mai luau. Of Doamne oare cine fabrica limba de lemn ?

Ca sa te-ntrebi cine-i tatucul!

Si apoi doamna e greu sa fie insarcinatin limba romana!

aia a venit repede sal traga de ...

urechi pe boc sa nu cumva sa inchida robinetul la cea mai mare tzeapa posibila pe care a luato statul roman vreodata, autostrada viitorului indepartat, mai bine zis mileniului, ca nu se va termina niciodata


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor