Boc se afla in SUA, pentru a primi titlul de doctor onorific

Marti, 01 Mai 2012, ora 12:40
1801 citiri

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, se afla in Statele Unite ale Americii pana vineri, unde va primi titlul de doctor onorific in drept din partea Michigan State University.

Cu prilejul acestei ceremonii presedintele PDL va sustine, la aceeasi Universitate, si conferinta cu titlul The European Financial Crisis: Romania's Response, se arata intr-un comunicat al PDL.

La ceremonia programata pe data de 4 mai va mai fi prezenta alaturi de Boc si primul presedinte femeie din istoria Irlandei, Mary Robinson, care va primi o distinctie similara. Pe site-ul universitatii, este si o scurta prezentare a lui Emil Boc. "Ca primar si membru al Parlamentului, a contribuit la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se spune in scurtul CV.

Presa a scris inca din 2009 ca Boc urma sa primeasca aceasta distinctie. Ulterior, in mai 2010 reprezentanti ai Executivului declarau ca Boc, pe atunci premier, urma sa plece in vizita privata pentru a-si primi titlul. Agenda incarcata a determinat insa amanarea plecarii in SUA.

Legaturile premierului roman cu sistemul universitar american s-au stabilit in perioada in care acesta era profesor la UBB, prin intermediul programelor de cooperare interuniversitara. La Michigan, Boc a fost "visiting scholar". In timp ce se afla in campus a coordonat programul Michigan/Transylvanian Political Leadership, ce a inclus un parteneriat intre MSU si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...