Boc se afla in SUA, pentru a primi titlul de doctor onorific

Marti, 01 Mai 2012, ora 12:40
1948 citiri

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, se afla in Statele Unite ale Americii pana vineri, unde va primi titlul de doctor onorific in drept din partea Michigan State University.

Cu prilejul acestei ceremonii presedintele PDL va sustine, la aceeasi Universitate, si conferinta cu titlul The European Financial Crisis: Romania''s Response, se arata intr-un comunicat al PDL.

La ceremonia programata pe data de 4 mai va mai fi prezenta alaturi de Boc si primul presedinte femeie din istoria Irlandei, Mary Robinson, care va primi o distinctie similara. Pe site-ul universitatii, este si o scurta prezentare a lui Emil Boc. "Ca primar si membru al Parlamentului, a contribuit la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se spune in scurtul CV.

Presa a scris inca din 2009 ca Boc urma sa primeasca aceasta distinctie. Ulterior, in mai 2010 reprezentanti ai Executivului declarau ca Boc, pe atunci premier, urma sa plece in vizita privata pentru a-si primi titlul. Agenda incarcata a determinat insa amanarea plecarii in SUA.

Legaturile premierului roman cu sistemul universitar american s-au stabilit in perioada in care acesta era profesor la UBB, prin intermediul programelor de cooperare interuniversitara. La Michigan, Boc a fost "visiting scholar". In timp ce se afla in campus a coordonat programul Michigan/Transylvanian Political Leadership, ce a inclus un parteneriat intre MSU si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

#Emil Boc vizita SUA, #Boc titlu doctor onorific drept, #Boc distinctie Michigan University , #stiri Emil Boc