Boc: "Se vrea blocarea dosarelor politicienilor"

Marti, 08 Mai 2007, ora 15:29
2056 citiri
Boc: "Se vrea blocarea dosarelor politicienilor"

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca miza cererii ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, de a-l schimba din functie pe procurorul DNA Doru Tulus este blocarea dosarelor penale in care sunt implicati politicienii. Mai mult, avertizeaza fruntasul democrat, acest demers poate duce la activarea clauzei de salvagardare pe justitie.

"De fapt miza adevarata a acestei schimbari consta in blocarea dosarelor penale ale politicienilor si ale oligarhilor zilei prin schimbarea conducerii DNA. Am avertizat demult acest lucru, stiam ca o sa se intample, dar nu am crezut ca aceasta colaborare PNL-PSD poate calca in picioare independenta justitiei", a declarat Boc, in conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca.

"Ministrul Justitiei a facut un lucru la care ne-am asteptat din nefericire de mult, dar nu credeam totusi sa se intample. Intempestiv a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fara o argumentatie si o fundamentare prealabila schimbarea unui procuror DNA, sef al sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie din cadrul DNA, Doru tulus, printr-un simplu gest politic", a adaugat Boc.

Emil Boc a afirmat ca, prin cererea ministrului Chiuariu, "este compromisa frageda independenta a sistemului judecatoresc, frageda independenta a justitiei, este compromisa practic lupta impotriva coruptiei si credibilitatea Romaniei in ceea ce priveste continuarea unor asemenea demersuri, de lupta impotriva coruptiei".

Presedintele PD s-a aratat convins ca cererea de schimbare din functie a lui tulus are ratiuni politice: "Ministrul Justitiei schimba procurorii pentru a-si pune acei oameni care sa blocheze aceste dosare penale si suntem convinsi ca intr-un interval foarte scurt de timp vom avea neinceperea urmarii penale in foarte multe dosare ale unor politicieni (...).

Din nefericire, iarasi ne intoarcem de unde am plecat: la compromiterea actului de justitie si la subordonarea lui politicului. Din nou politicul se amesteca cu bocancii in independenta actului de justitie".

Ministrul Justitiei cere demiterea anchetatorului lui Voiculescu si Morega

Comentarii
J
Judecatorul
rank 1
Noroc de tine ca dosarul Boc-Paskanyi nu a aparut
G
Georgica Boerica
rank 1
ROMANII stau cu gura cascata la Ministrul Justitiei! Poate le va intra o musca si se vor TREZI!