Editorial: Hei-rup pensionar, Boc ma face milionar!

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 08:59
2527 citiri
Editorial: Hei-rup pensionar, Boc ma face milionar!

Azi e prima zi din restul vietii voastre, le-a spus Emil Boc romanilor aflati in prag de pensie, dar fara pile medicale, ca sa le rezolve o poliartrita si sa li se dea pe loc o pauza din corpul clasei muncitoare.

Nu-i nimic, si-au spus ei, inviorati partial brusc de perspectiva ca parlamentarii sa-si piarda privilegiile, iar aia care imprastie chimicale din avion sa iasa la pensie la nivel de nevasta de sef de post.

Dupa care, revenind la bloc cu servieta maro sub brat si gandindu-se mai bine ca in fond, capra vecinului nu reteaza impresiile de reforma a sistemului din capul premierului, si nici viitorul mare, negru, si plin de sudoare, au plecat din nou la serviciu.

Sa muncim mai mult, au decis cetatenii, ca oricum se aflau in pauza de inspiratie, iar in Spania e tot mai greu, deci fondurile private tot mai nasol de alimentat. Si pe cand sa se intrupeze si pensia, sa murim fiecare cu ce are in mana: surubelnita, pix, tulpina de portocal.

Unul dintre argumentele oferite prostimii de Emil Boc a fost ca si in Marea Britanie, sau tarile nordice, oamenii ies la pensie la 65 de ani, iar in Norvegia, chiar la 67.

Pai avem noi nivelul de trai al neamului, al suedezului, care cum li se da decizia de pensionare o taie haiduceste prin Europa si bantuie fara tuburi de unguent si frectie "Diana" la brau, doar cu un carnet de cecuri?

Acuma pricep eu de ce pensionarele lor nu umbla imbracate in haine negre, indreptandu-se spre biserica, ci in galben si porocaliu, ciripind "Mein Gott!". Nu se pregatesc de vecernie, ci de croaziera. Doar de asta au muncit eficient, pe bani, nu pe labute de pui, pana la 65 de ani, fara sa unga furnalul inaugurat la 1900 cu grasime, in loc sa-l vopseasca nemteste.

Eu nici nu ma pot gandi ca mai am de muncit 25 de ani, ca nu mai apuc. Daca nu mor pana atunci, deraiaza vreun tren, ma calca un tir sau cade liftul cu mine. Daca nu ma napustesc cu liftul in casuta lui, mi se defecteaza o priza. Cum nu am bani de electrician, si prietenul Cotyso, care se pricepe la prize, are acum un copil de crescut si nu mai poate sa-mi explice unde am fost imbecil cu fire, ma invartosez cu degetele taman in sarma interzisa.

Pentru mine nu conteaza daca Boc ma pensioneaza la 65 sau maine dimineata la ora 5, ca nu-s asigurat. Pensia privata stransa pana acum imi ajunge de-o mazare cu aripioare, mama n-are venit de urmas, ca varsamintele lui tata au ajuns deja in pensia lui Geica, si tot ce imi mai ramane de facut este sa stau cu picioarele in apa si sa-mi transfer, astfel, suveranitatea unor imbecili plini de intentii bune. In definitiv, si Ceausescu a cladit cincinalu-n patru ani si jumatate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pensionari Romania Boc, #pensii medicale, #varsta pensionare romani , #stiri Emil Boc