Emil Boc, acuzat de PSD Cluj ca isi face campanie pe bani publici

Luni, 26 Mai 2008, ora 13:42
1542 citiri
Emil Boc, acuzat de PSD Cluj ca isi face campanie pe bani publici

PSD Cluj in acuza pe Emil Boc ca isi face campanie electorala pe bani publici, aducand drept argumente mai multe inregistrari video in care apare un angajat al primariei Cluj-Napoca surprins noaptea, in institutie, montand clipuri cu candidati PD-L.

Imaginile au fost prezentate public de presedintele PSD Cluj-Napoca si contracandidatul lui Emil Boc la Primaria Cluj-Napoca, Remus Lapusan, intr-o conferinta de presa sustinuta luni, informeaza Newsin.

Potrivit lui Lapusan, barbatul surprins in imagini utilizeaza un program de montaj a imaginilor in care se disting atat sigla PD-L cat si chipurile unor membri marcanti de partid.

Mai mult, Remus Lapusan sustine ca barbatul lucra intr-o incapere aflata la etajul II al Primariei Cluj-Napoca.

"Il acuzam pe domnul primar Emil Boc, candidat la Primarie, ca foloseste bani publici in interesul domniei sale si in interesul PD-L. Un asemenea birou de campanie nu avea ce sa caute in sediul Primariei Cluj-Napoca, sunt bani publici care se folosesc in interes personal si nu mi se pare normal acest lucru. Sa se gandeasca ca a promis transparenta in cheltuirea banului public si ca activitatea de campanie va fi separata de cea administrativa, dar nu a facut acest lucru", a declarat Lapusan, in cadrul unei conferinte de presa de luni.

Totodata, candidatul PSD la Primaria Cluj-Napoca a mai afirmat ca primarul in exercitiu ar trebui sa plateasca pentru echipamentele municipalitatii pe care le-ar fi folosit in scop electoral.

Primarul Emil Boc a raspuns, luni, acestor acuzatii, declarand ca in incaperea respectiva se afla inca din 2005 mai multe echipamente achizitionate de PD-L si ca barbatul nu lucra la clipurile electorale al PD-L ci la raportul primarului pe ultimii patru ani.

"Realitatea este urmatoarea: exista o incapere de 8-10 mp unde, de trei ani de zile, pregatesc acele materiale cu care ma duc in emisiuni, pe baza activitatii Primariei, iar acum, in campanie electorala, s-a lucrat la raportul primarului pe patru ani, raport care a fost prezentat in imagini, pe posturile de televiziune. Mentionez faptul ca celelalte materiale electorale, ale mele, ale lui Alin Tise, au fost facute de catre firme specializate si veti primi decontul aferent si contractele in cauza", a declarat, luni, Boc.

Mai mult, Emil Boc a subliniat ca aparatura folosita, care costa in jur de 50.000 de lei, nu a fost cumparata din banii Primariei Cluj-Napoca, ci din cei banii partidului, care il sprijina in activitatea de edil-sef al municipiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Administrația Parcului Natural Văcărești a transmis recunoștință și admirație față de cei 300 de bucureșteni care au participat la o acțiune de ecologizare. "Parcul Natural...
#Emil Boc, #Remus Lapusan, #campanie, #bani publici, #montaj , #stiri Emil Boc