Emil Boc îl acuză pe Ludovic Orban că folosește politica de victimizare a lui Liviu Dragnea. „PNL trebuie să meargă mai departe”

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:29
2493 citiri
Emil Boc îl acuză pe Ludovic Orban că folosește politica de victimizare a lui Liviu Dragnea. „PNL trebuie să meargă mai departe”
Edilul orașului Cluj-Napoca Emil Boc este un susținător al lui Florin Cîțu FOTO Facebook / Emil Boc

Primarul orașului Cluj-Napoca și unul dintre cei mai influenți liberali, Emil Boc, l-a acuzat miercuri, 4 august, pe Ludovic Orban că se folosește de aceeași tactică a victimizării precum cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mesajul lui Boc vine după ce ieri liderul PNL Dâmbovita, Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban, a acuzat serviciile de informații că se implică în lupta internă din PNL.

Într-o intervenție la Digi24, Emil Boc susține că Orban se folosește de strategia victimizării, asemănătoare cu cea folosită de Liviu Dragnea. Totodată, Boc subliniază că după congresul liberalilor lucrurile vor rămâne la fel ca până acum, indiferent de câștigător, adică Florin Cîțu va fi în continuare premier iar Ludovic Orban va fi în continuare președinte al Camerei Deputaților.

"Este o competiție deschisă, d-l Orban vrea să dea o doza de victimizare, competiția din PNL este una interna a PNL care nu are legătură cu punerea în pericol a guvernării țării, Cîțu va fi premier și acum și după 25 septembrie, nu e vinovată țara că noi avem un congres.

Când am zis de victimizare, m-am referit la faptul că Orban încearcă politica victimizare a fostului lider PSD (Liviu Dragnea – n.r). Orban a pierdut ultimele alegeri (alegerile parlamentare – n.r), politica este pe voturi, nu pe victimizări. Orban este bun ca președinte de Camera Deputaților, acum PNL trebuie să meargă mai departe. Alegerile sunt despre funcția de președinte al PNL, nu sunt despre funcția de premier sau de președinte al Camerei Deputaților", a declarat Emil Boc.

Statul Paralel reînvie

Susținător al lui Ludovic Orban la Congresul PNL din septembrie, liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, declară că președinții de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei:

"Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și... hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică", a declarat Virgil Guran într-un interviu pentru RFI.

Ce a răspuns Virgil Guran, întrebat dacă se referă la Serviciile de informații

"Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României."

"Deci sincer, există discuții între noi, între președinți, că s-ar forța nota, că... vin tot felul... dar eu sper să fie pure speculații, tot felul de amenințări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru președinții de organizații, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculații."

Virgil Guran este de acord că situația invocată amintește de cea a fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, care vorbea acum câțiva ani de statul paralel și de amestecul serviciilor secrete:

"Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai... că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă."

Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Vestea că PNL și PSD sunt pe cale să admită și legal faptul că în campanie primarii pot trece de la un partid la altul nu a convenit fostului lider PNL, Ludovic Orban. Președintele Forța...
#Emil Boc, #congres PNL, #Ludovic Orban, #Florin Citu , #stiri Emil Boc