Emil Boc: Cei 322 s-au mobilizat din nou, pentru a bloca accesul la justitie (VIDEO)

Marti, 24 Iunie 2008, ora 14:57
1124 citiri
Emil Boc: Cei 322 s-au mobilizat din nou, pentru a bloca accesul la justitie (VIDEO)

Presedintele PD-L, Emil Boc, califica lipsa de cvorum inregistrata marti la Camera Deputatilor, in momentul deciziei cu privire la dosarele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, drept o "complicitate rusinoasa a coalitiei celor 322" si solicita reluarea de urgenta a votului in plenul Camerei, in aceasta saptamana.

Intr-o conferinta de presa tinuta imediat dupa anuntul cu privire la imposibilitatea luarii unei decizii in Camera Deputatilor, din lipsa de cvorum, Emil Boc a declarat ca si in acest caz a fost vorba de complicitatea PSD, acoperita de PNL, PC si PRM, care s-au mobilizat pentru a "bloca accesul la justitie".

"Parlamentul se mai face inca o data de rusine iar coalitia celor 322 recidiveaza", a spus presedintele PD-L, subliniind ca situatia creata astazi in plenul Camerei adanceste neincrederea romanilor in clasa politica.

Liderul PD-L i-a acuzat pe cei care au lipsit marti de la vot ca aplica zicala "fuga e rusinoasa dar e sanatoasa" si ca se sustrag de la responsabilitatile care le revin, refuzand sa lase justitia sa isi urmeze cursul firesc.

"Speram ca Biroul Camerei Deputatilor sa decida imediat in sedinta din aceasta saptamana, si nu din toamna, reluarea votului pentru ca cetatenii care ii platesc pe acei parlamentari sa creada ca aceasta clasa politica mai are un dram de onoare", a mai spus Boc.

Liderul democrat-liberal a tinut sa precizeze ca ar fi incorect fata de cetatenii acestei tari ca situatia creata astazi in Camera Deputatilor sa scoata Romania din randul statelor de drept.

"Ar fi nedrept ca romanii sa sufere din cauza activarii clauzei de salvgardare datorita inconstientei celor 322", a mai spus Emil Boc.

Deputatii s-au exprimat, marti, prin vot secret, cu bile, asupra solicitarilor DNA de incepere a urmaririi penale a social-democratilor Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Desi au fost prezenti in sala, Nastase si Mitrea nu si-au exprimat votul. De asemenea, nici sotia lui Mitrea, deputatul PSD Manuela Mitrea, nu si-a exprimat votul.

vezi mai jos video

Citeste si:
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis luni, 18 octombrie, ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie audiaţi marţi în comisiile de...
Sursa: Ziare.com