Emil Boc, acid după adoptarea măsurilor de relaxare: „Dacă am fi suficient de raţionali, nu ar trebui să se întâmple. La orizont este un tsunami”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 13:32
3209 citiri
Emil Boc, acid după adoptarea măsurilor de relaxare: „Dacă am fi suficient de raţionali, nu ar trebui să se întâmple. La orizont este un tsunami”
Autoritățile au relaxat restricțiile înainte de sărbători FOTO Pixabay

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi, 9 decembrie, că România nu ar trebui să ia măsuri de relaxare înainte de sărbători.

Edilul spune că în Europa este ”un tsunami” care vine către noi, iar pandemia nu a trecut. ”Dacă am fi suficient de raţionali, asta nu ar trebui să se întâmple acum în România”, a afirmat Boc.

''Dacă mă uit în Europa, îmi dau seama că la orizont este un...un tsunami, este un val care vine şi cam aşa a fost de care fiecare dată, de la Vest la Est (...) Ce înseamnă? Încă nu am scăpat de pandemie, asta e prima concluzie pe care trebuie să o avem în minte. A doua este că ultimul val, din nefericire, a adus foarte multe pierderi de vieţi în România, pentru ca am avut un fond scăzut de vaccinare”, a declarat, joi, Emil Boc, la Napoca Fm.

Primarul afirmă că, în timp ce Europa discută despre vaccinarea obligatorie în multe domenii, în România se relaxează măsuri.

”Acum, uitându-mă la ce se întâmpla în Franţa, Europa, Belgia, Italia, tot mai mult se vobeşte despre obligativitatea vaccinării personalului medical, celor din asistenţă socială. De asemenea, se vorbeşte despre obligativitatea certificatului verde pentru multiple şi diverse activităţi, care să includă si doza 3. Dacă ne uităm la ce fac alţii şi dacă am fi suficient de raţionali, (...) asta nu ar trebui să se întâmple acum în România. Să ne asiguram ca avem un grad de vaccinare cât mai ridicat, ca în momentul în care vine valul ăla la noi să nu mai avem aşa probleme cu decesele şi să nu mai aglomerăm aşa spitalele. Sper ca Guvernul să ia măsuri pentru siguranţa romanilor şi nu pentru interesul unui partid sau altul”, a mai declarat primarul din Cluj-Napoca.

Acesta afirmă că are încredere ”în capacitatea domnului Rafila de a fi expert şi om politic şi împreună cu întreaga echipă (...) să ia deciziile cele mai potrivite în interesul românilor”.

”M-am uitat la Germania şi, oricât de nepopulare ar fi unele măsuri, nu au renunţat la ele”, a conchis primarul.

Noile măsuri care vizează o "relaxare" a normelor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID intră în vigoare astăzi: masca nu mai este obligatorie pe stradă, cu excepţia zonelor aglomerate, magazinele şi restaurantele au program prelungit, iar accesul în mall-uri este permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau care au trecut prin boală. Totodată, vor putea fi organizate petreceri în stradă de Revelion, fără restricţii de oră sau referitoare la numărul de participanţi.

#relaxare restrictii coronavirus, #Emil Boc, #masca obligatorie , #stiri Emil Boc