Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gazele se ieftinesc cu 3%, de la 1 mai

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 14:48
1110 citiri
Gazele se ieftinesc cu 3%, de la 1 mai
Foto: Arhiva

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor livrate populatiei sa scada cu 3%, de la 1 mai, intrucat operatorii au fost de acord sa isi amane recuperarea datoriilor.

"Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia pretului international al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situatia grea a oamenilor in acest an mai dificil. Operatorii au inteles sa isi amane recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu.

Premierul Emil Boc a anuntat la 3 aprilie ca presedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat ca pretul gazelor va scadea cu 3% de la 1 mai, in urma analizei pe care a facut-o institutia de reglementare.

Ultima data, ANRE a anuntat majorarea preturilor la gaze naturale livrate populatiei la 1 iulie 2008 cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

Romania a consumat anul trecut 17,3 miliarde metri cubi gaze naturale. Dintre acestea, circa doua treimi provin din productia interna, iar o treime este importata.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#gaze populatie ieftine, #Emil Boc gaze, #pret gaze ieftinire , #stiri Emil Boc