Politistii il ameninta pe Boc cu greva

Luni, 02 Februarie 2009, ora 16:39
2720 citiri
Politistii il ameninta pe Boc cu greva
Foto: Pro Lex

Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", il avertizeaza pe Emil Boc ca taierea sporurilor si neplata orelor suplimentare ar provoca un adevarat exod al politistilor si nu exclude o greva.

"Consideram ca este absolut necesar ca premierul Emil Boc sa se consulte si cu sindicatele din politie pentru a stabili, de comun acord, ce masuri sunt necesare pentru perioada urmatoare, fara a fi afectate veniturile politistilor.

Salariile nemotivante, orele suplimentare neplatite si dotarea neadecvata au declansat migrarea politistilor catre alte institutii sau companii private. Premierul ar trebui sa tin cont ca exista un deficit de aproape 6.000 de locuri de munca, care se va mari, datorita, in special, valului de pensionari ce va fi declansat in situatia in care veniturile politistilor vor scadea" a declarat Lincu, citat de Amos News.

Politistii au iesit de doua ori in strada in anul 2008 pentru a protesta fata de nivelul scazut al salariului si pentru a atrage atentia asupra crizei de autoritate si de personal din Politia Romana.

"Daca pentru Guvern ordinea si siguranta publica reprezinta o prioritate, ar trebui luate masuri urgente pentru adoptarea bugetului si repartizarea fondurilor necesare desfasurarii activitatii in bune conditii, precum si deblocarea functiilor vacante.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" nu exclude posibilitatea de a organiza noi actiuni de protest, daca masurile imediate vor afecta conditiile de munca si de viata ale politistilor", a mai precizat Lincu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#politisti ameninta, #greva, #Emil Boc, #suspendarea sporurilor, #exod politisti , #stiri Emil Boc