Si-a dat CES acordul inca de saptamana trecuta pe memorandumul cu FMI?

Luni, 24 Mai 2010, ora 18:23
2286 citiri
Si-a dat CES acordul inca de saptamana trecuta pe memorandumul cu FMI?

Presedintele Consiliului Social Economic, Florian Costache, sustine ca scrisoarea suplimentara la acordul cu FMI a fost transmisa Guvernului marti, "cu acordul partilor", dupa ce luni a fost discutata de sindicate, patronate si Executiv in CES, iar marti memorandumul cu FMI nu se afla pe agenda CES.

Memorandumul cu FMI nu va fi discutat marti in Consiliul Economic si Social (CES), documentul fiind transmis saptamana trecuta Guvernului, care urmeaza sa decida miercuri daca isi asuma raspunderea pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, a declarat Florian Costache, presedintele CES, potrivit Realitatea Tv.

Patronatele s-au razgandit. UGIR 1903 nu mai sustine memorandumul cu FMI

"Pe ordinea de zi de maine (marti n.red.) nu exista discutarea scrisorii cu FMI. Scrisoarea a plecat de la CES cu aviz cu acordul partilor, urmand ca miercuri Guvernul sa decida daca isi asuma raspunerea pe masurile din memorandum. Scrisoarea va fi transmisa din nou in CES daca Guvernul nu decide sa-si asume raspunderea", a spus Costache.

Desi patronatele si sindicatele nu au fost de acord in sedinta trecuta de la CES cu continutul scrisorii aceasta a fost transmisa Guvernului. Ea va ajunge din nou la CES pentru a fi discutata daca Guvernul nu isi va asuma raspunderea.

Boc: FMI a cerut si reducerea salariilor, si taxe mai mari

Premierul Emil Boc a anuntat, miercurea trecuta, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Scrisoarea FMI, gata miercuri - Boc: ori taiem salariile, ori nu le mai dam in decembrie deloc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#CES aviz favorbabil FMI, #memorandum Guvern FMI , #stiri Emil Boc
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Din moment ce Adrian Ionescu, consilier BNR, in interviul acordat ziarului Gandul, a afirmat ca SE STIA INCA DE ANUL TRECUT, SALARIILE, PENSIILE VOR FI MISCORATE, si, din moment ce EBA a anuntat in PE acelasi lucru, e LOGIC, ca tot ce urmeaza...