Boc: CCR respinge acuzatiile USL. Da un aviz negativ

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 17:38
1317 citiri
Boc: CCR respinge acuzatiile USL. Da un aviz negativ
Foto: Arhiva

Fostul lider al PDL Emil Boc considera ca avizul Curtii Constitutionale dat vineri privind suspendarea presedintelui Traian Basescu este unul negativ, in care acuzatiile USL la adresa sefului statului sunt respinse.

Boc a declarat presei, vineri, la Cluj, ca avizul negativ dat de CCR nu este unul explicit, dar rezulta din interpretarea si citirea celor sapte raspunsuri la acuzele USL.

"Curtea Constitutionala respinge, practic, acuzatiile USL la adresa presedintelui. Curtea nu consacra si nu spune ca presedintele a incalcat Constitutia conform art. 95 si, in consecinta, da un aviz negativ propunerii de suspendare, fara sa fie mentionat explicit acest lucru.

Avizul negativ rezulta din interpretarea si citirea tuturor celor sapte raspunsuri la cele sapte acuzatii ale USL. Interpretarea lor ne conduce la concluzia ca presedintele nu a incalcat Constitutia in sensul art. 95 si, ca atare, nu exista din punct de vedere constitutional argumente constitutionale si juridice pentru a se proceda la suspendarea din functie", a explicat Boc.

CCR a dat un aviz ambiguu suspendarii presedintelui Basescu

Potrivit acestuia, Curtea Constitutionala, spre deosebire de anul 2007, nu trage nicio concluzie, ci lasa la interpretarea tuturor celor care citesc acest aviz.

"Daca il citesti cu buna credinta, nu poti sa nu constati faptul ca nu se retine incalcarea Constitutiei in termenii prevazuti de catre aceasta. Curtea a dat un raspuns la fiecare punct la cele sapte acuzatii formulate, iar analiza ei arata clar ca presedintele nu a incalcat Constitutia.

Niciun text din Constitutie nu este mentionat a fi fost incalcat, iar din acest punct de vedere considera ca avizul este si trebuie sa ramana negativ. Curtea a facut aprecieri care nu vin sa spuna ca este o incalcare grava a Constitutiei in sensul celor prevazute la art. 95", a mai spus fostul lider al PDL.

Ce contine avizul CCR pe cererea de suspendare a presedintelui Basescu

Curtea Constitutionala a constatat, vineri, printre altele, ca Traian Basescu nu si-a exercitat cu maxima eficienta si exigenta functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

Curtea Constitutionala apreciaza, de asemenea, ca faptul ca presedintele, prin comportamentul sau politic, si-a asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, inainte sa fie adoptate de Guvern, poate fi retinut ca o incercare de a diminua rolul premierului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Boc CCR USL suspendare, #Boc suspendare Basescu, #Boc suspendare Basescu CCR , #Traian Basescu