Ziare.com

Boc, despre varianta cu Basescu premier: Orice este posibil

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 20:20

   

Boc, despre varianta cu Basescu premier: Orice este posibil
Fostul premier Emil Boc vede posibila varianta ca Traian Basescu sa fie desemnat premier de Crin Antonescu, asa cum a declarat marti seara acesta din urma.

"Gura pacatosului adevar graieste. Vorba biblica este mai sugestiva decat orice. Cu asta am spus totul", a declarat Emil Boc, raspunzand unei intrebari legate de afirmatia lui Crin Antonescu, potrivit caruia, in cazul in care va ajunge presedinte, ar putea sa-l numeasca premier pe Traian Basescu.

Emil Boc a mai spus ca "orice e posibil in lumea aceasta", referindu-se la posibilitatea coabitarii lui Crin Antonescu cu Traian Basescu din posturile de presedinte al tarii, respectiv premier.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca in cazul in care va ajunge presedinte al Romaniei il va pune pe Traian Basescu premier, daca acesta ar fi propus pentru functie de un partid sau o alianta care ar castiga alegerile parlamentare, punctand ca nu crede ca se va ajunge in aceasta situatie.

Antonescu a fost intrebat in ce conditii l-ar desemna pe Traian Basescu premier si ce ar trebui sa se intample pentru a se ajunge intr-o astfel de situatie.

In ce conditii l-ar numi Antonescu pe Traian Basescu premier (Video)

"Un lucru simplu, ca nu este deloc exclus, teoretic. Un partid care castiga alegerile parlamentare sau o coalitie care castiga alegerile parlamentare in Romania sa vina la mine si sa-mi spuna: Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru functia de prim-ministru.

In acel moment Traian Basescu ar fi desemnat prim-ministru al Romaniei, pentru ca tocmai in acest sens am inteles eu mereu Constitutia, chiar cea actuala, si in orice caz in acest sens vrem sa o modificam explicit, constrangator.

Desemnarea prim-ministrului nu este o operatiune cu caracter subiectiv a presedintelui. Presedintele trebuie sa ia nota prin desemnarea sa de alegerea pe care au facut-o cetatenii. Cetatenii au ales o majoritate in Parlament, care acea majoritate decide cine va fi prim-ministru, presedintele oficiind pur si simplu consacrarea acestei vointe", a spus liderul PNL, la Realitatea TV.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 313 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unicul loc unde romanii il pot trimite pe Basescu e la inchisoare,

In Romania traiesc oameni ,oameni care ii dispretuiec pe infractori,pe proxineti, pe contrabandisti, dar mai ales pe teroristii internationali,iar Basescu Traian este cel mai mare calau terorist international al romanilor.Nimic nu se mai poate face peste vointa poporului roman,popor care deja l-a condamnat pe mafiot Basescu Traian,urmeaza doar ordinul dat de un ofiter de onoare al armatei romane, FOCCC !

 

Infractor nejudecat Boc spune ca nu scapam de terorist Basescu

Iar dovezile acuzatoare impotriva lui Basescu sunt cenzurate? De ce va este frica,teroristilor basisti ,nu veti scapa.In atentia Europei,din nou, traficul cu arme a famigliei Basescu , vorbe goale din partea unui infractor basist ramas nejudecat ca urmare a complicitatii cu colaborationistul victor Ponta,dar nimic nu mai poate pri justa condamnare a teoristului internatioanl Basescui taian.La Bruxelles, la Comisa de la Venetia sta dovada refuzul mafiotului Basescu ,din 2004 de a semna Codul de Conduita a U.E in materie de achizitii militare ,refuz ce a dus la traficul cu arme a intregii famiglii mafiote Basescu taian.Din nou despre implicarea familiei Băsescu in traficul de arme.Singurul eveniment notabil din primul mandat prezidential (2004-2009), dominat copios de Traian Băsescu, a fost generat de jurnalistul Sorin Rosca Stănescu , care a lansat o ofensivă mediatică pe parcursul a catorva luni de zile, in care l-a tocat metodic pe"invincibilul " Băsescu, cu probe beton care dovedeau implicarea familiei Băsescu in traficul cu arme.
Pe 24 august 2009, Sorin Rosca Stănescu dezvăluia pe blogul său că la data de 28 aprilie 2009, printr-un document secret (S58),Băsescu, in calitate de sef al CSAT, a decis ca Romania să cumpere, fără licitatie si fără concurs de oferte, un sistem integrat de rachete AA cu rază scurtă si foarte scurtă de actiune numit Shorad Visshorad.Furnizorul urmand să fie concernul francez MBDA. Pe 13 mai 2009, premierul Emil Boc a emis o Hotărare secretă de Guvern cu numărul S588 prin care se decidea că valoarea acestui contract să fie de 250 milioane euro, cu o extindere de incă 150 milioane.
In conditiile in care bugetul ministerului apararii.
avea prevăzut nici un capitol care să-i permită finantarea unui contract de achizitie a acestor rachete. Din simplul motiv că asemenea rachete se fabrică in Romania la Crangu lui Bot si cumpărarea lor de pe piata externă ar distruge industria romanească de Apărare, cel putin la acest capitol. Ca urmare a acestor dezvăluiri, Traian Băsescu a intrat in panică, astfel incat premierul Emil Boc a semnat la 26 august 2009 o noua Hotărare secretă de Guvern, (S962), prin care era desfiintată prima hotărare, cea din 28 aprilie 2009.
http://www.romanialeaks.org/2013/05/din-nou-despre-implicarea-familiei.html

Omul de afaceri Mircea Băsescu, care nu a performat niciodată, ajunge peste noapte in topul acestui tip de business. Sorin Rosca Stănescu a prezentat probe din care reiesea că Mircea Băsescu era actionar cu 30% al firmei Defense, Security and Intelligence Co - Desintco SRL, care se ocupa exclusiv de afaceri cu statul in domeniul militar. Ceilalti actionari erau Cristian Geamănu, Romeo Oită, gen. (r.) Ion-Eftimie Sandu, fost loctiitor al sefului Departamentului pentru Armamente din MApN si Maria-Cristina Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu,

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor