Boc si al treilea mandat de presedinte pentru Traian Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:37
6027 citiri
Boc si al treilea mandat de presedinte pentru Traian Basescu

A trecut prin asumarea raspunderii si comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Pana in ultima clipa am tot sperat sa nu fie adevarat, sa renunte, sa intervina presedintele. Ceva, orice, numai sa nu se intample. Iluzii de om naiv, sperante tampite legate de o guvernare al carei unic scop este castigarea alegerilor si nu scoaterea tarii din criza.

Nu am niciun dubiu ca aceasta fortare a notei, pe romaneste spus, se va intoarce impotriva celor care spera sa-i mentina la guvernare. In 2004, Adrian Nastase prelungea mandatul de presedinte de la patru la cinci ani, neavand nici cel mai mic dubiu ca nu va ajunge sa se bucure de ceea ce isi daduse singur cadou. Omul a invatat ce se poate intampla cand te lacomesti mai mult decat e cazul si firesc.

Am sperat apoi ca macar de ochii lumii, pentru prostii prostilor care nu uita chiar de la mana pana la gura ce spun cei de se considera conducatori, Traian Basescu il va sfatui pe Emil Boc sa isi retraga proiectul de comasare a alegerilor. Pentru ca presedintele s-a jurat, si ar trebui sa nu uitam asta, pana nu va promulga legea, ca nu va fi de acord cu comasarea alegerilor, decat in cazul in care ea vine dupa infaptuirea regionalizarii.

Pana una alta maghiarii au trimis reorganizarea teritoriala la Sfantul Asteapta, insa comasarea e o realitate incepand de ieri. O economie la buget de doi lei, o liniste mai mare pentru aranjarea alegerilor in 2012 si o prezenta mai mare la vot - astea sunt calculele analfabete pe care si le-a facut Guvernul Boc. Pentru asta spiritul si legea democratiei sunt facute praf, incalcate si batjocorite in numele unor aberatii care mai de care mai exagerata.

Desi in lege se precizeaza ca doar in cazul unor situatii cu totul si cu totul iesite din comun - gen calamitati naturale, razboi sau alte dezastre - este admisa comasarea alegerilor, Executivul Boc face dovada unui autism perfect. Ceea ce trezeste repulsia nu este atat comasarea in sine cat, mai ales, faptul ca prin aceasta masura Executivul Boc demonstreaza ca singura lui preocupare este cum castige alegerile. Nu criza, nu solutiile pentru relansarea economica.

Daca toate eforturile Guvernului sunt puse in slujba aranjarii, pregatirii si salvarii alegerilor din 2012, ar trebui sa ne asteptam de acum incolo la orice. Cu atat mai mult cu cat executantii lor sunt alde Ialomitianu, Igas, Udrea sau Funeriu. Sa nu ne mire nici daca intr-o buna zi vor veni sa ne propuna, evident tot prin asumarea raspunderii, infiintarea celui de-al treilea mandat prezidential.

Pentru o economie la buget si mai mare, pentru o linistire definitiva a clasei politice si pentru o continuitate vizionara, ar putea argumenta Emil Boc. Rational se poate argumenta orice, iar cuplul Basescu - Boc ne-a demonstrat din plin cat de extravagant poate fi. Ce contraargument am putea folosi impotriva unei astfel de initiative?

Daca ea va fi prezentata ca unica solutie de a ne salva de apocalispsa din viitor, credeti ca, pentru apararea democratiei, vor iesi in strada cel putin tot atatia manifestanti cati clienti si-au rupt gatul si s-au calcat in picioare pentru o cratita la reducere? Raspunsul e dat deja de traditia romaneasca recenta ori mai putin apropiata. Sau nu il credeti pe Emil Boc in stare sa comita si o astfel e atrocitate?

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...